Кои са петте най-важни неща, без които един готвач не може?

Вижте как отговори на този въпрос chef Ради Стамболов

Реклама

1. Творчеството е от решаващо значение, винаги се стремим към него. Но заедно с художника трябва да работи и професионалистът. За създаване на произведение на изкуството в кухнята е необходимо въображение, креативност, талант и дори поезия. Неизменна част от това да бъдеш на топ ниво в кулинарията е търпението и страстта към това, което правиш.

2. Провокацията на сетивата да е в следният ред: вид, мирис, допир, слух, вкус. Сътворяването на букет от вкусове да е с точна математическа последователност. Както и комбинацията от подправки.

3. Постояното търсене за хармония и баланс чрез нови елементи и техники - трябва да се базират върху изградена концепция.

4. Едно от най-важните неща за един готвач е да подбира качествени продукти да може да се самоорганизира и да организира екипа си, независимо от дейността, която се извършва в кухнята.

5. Постоянно търсене на нови технологии, приложения и концепции в кухнята, което води до творческата еволюция.

Изводът от тези пет основни постулата на журито е, че добрата храна трябва да задоволява не само стомаха, но и всички сетива.