„Ловците на храна” приготвят интернационална коледна вечеря с Антон Хекимян и Биляна Гавазова в Карлово  – тази неделя от 12:30 часа по bTV

Реклама

Тази неделя от 12:30 часа по bTV коледното приключение на „Ловците на храна” Андре Токев и Събин Ранков ще започне от снежно белите ски писти на Боровец с много добро настроение и адреналин. След забавната сутрешна загрявка и с добре отворен апетит двамата търсачи на вкусове ще се отправят към Карлово, където ще гостуват в дома на Благовеста, Деян и трите им деца – Самуил, Яна и Йоана. Артисти и пътешественици по душа, те са избрали да отгледат наследниците си сред природата и ферма за коне в сърцето на България. 

Едночасовият празничен кулинарен маратон на „Ловци на храна” по bTV ще бъде гарниран с автентична семейна атмосфера, детски смях и подготовка на ароматни ястия за една по-различна Коледна трапеза. А за да бъде атмосферата в подножието на Балкана още по-весела, Събин ще се заеме да открие най-красивата елха. През това време Андре и любезната му домакиня ще запретнат ръкави и ще приготвят любимите на децата портокалови курабийки с шоколад по два начина. Кулинарният експерт ще предложи рецепта за греяно вино за порасналите, както и алтернатива, подходяща за малките. 

В подготовката за светлия християнски празник, Chef Токев ще разкаже за традициите в Германия. Според него там само силно религиозните хора постят, а останалите се наслаждават на апетитна картофена салата с наденички преди да украсят елхата и да отидат на църква на Бъдни вечер. Когато се приберат у дома, Дядо Коледа вече е минал и е оставил под дървото така мечтаните подаръци за малки и големи. А какво по-хубаво от семейно тържество, което обединява най-добрите вкусове на Европа? 

Празничната трапеза на „Ловци на храна” не може да мине без ароматен ошав, питателна боб чорба с кореноплодни, питка, колачи и баница с праз. За да постигне интересно съчетание на традициите на Изтока и Запада, Chef Токев ще покаже как баба му в Германия е приготвяла патица с портокал, ябълка и пелин, картофена салата с кисели краставички и червено зеле. А когато пристигнат специалните гости на Андре – водещите на „Тази сутрин” по bTV Антон Хекимян и Биляна Гавазова, всички заедно ще приготвят сърми по старозагорски и пълнени ябълки с бадеми, мед и орехи. 

Колко добър състезател по ски е Събин и каква е ролята на гравитацията в планинския спорт? Какви са немските традиции в месеца преди Рождество Христово, какво е поверието за прословутия щолен и как ще се справи Антон Хекимян с коледуването - тази неделя от 12:30 часа в „Ловци на храна” по bTV. 

Последни

Реклама