Героите от първия сезон на "Новите българи"

Кои и какви са чужденците, направили избора да заживеят в България

Реклама

Алан и Нойлин идват от Северен Уелс. Избират къща в балканското село Ичера (близо до Сливен). Купуват и кръчмата под нея, която е централното място за срещи на местните. Алан оставя кръчмарката Димка да върти заведението и да се грижи за къщата му, докато го няма. Той e психолог и двамата с Нойли работят като "гледачи" на болни деца. Те идват в България за лятото с болната от церебрална парализа двегодишна Лили и със собствената си дъщеря - Ашли. Грижат се и за момченце болно от аутизъм, но не успяват да го доведат в България до сега. Основният проблем при тях е, че цяло лято в Ичера няма вода.

Австралийките Мелиса и Джорджи,
и тяхната майка Хелън са с огромно чувство за хумор. По техните думи те са "жени на богати мъже, които харчат парите им"! Купуват си къща в България заради хубавата природа, но ще могат да идват тук на вакация само през януари... Освен това избират нашата страна, защото от тяхна гледна точка България е в центъра на Европа и от тук по лесно могат да посещават други европейски градове като Рим, Барселона и Прага!

Джил и Гард са невероятна двойка пенсионери от Англия, които пристигат в България преди две години и никога повече не се връщат в Англия, дори и за почивка. Те са изключително впечатлени от природата и спокойния начин на живот тук. Радват се  на всяка птичка и тревичка. Живеят в село Бояново, близо до Елхово. Те са се запознали в интернет. И двамата имат по един брак зад гърба си и вълнуваща любовна история.  Въпреки възхищението им от нашата срана и те попадат под ударите на балканския нрав - наскоро биват завлечени с 2500 лв. от фирма фантом, предлагаща интернет достъп. Търсят правата си по съдебен път, но като виждат, че няма резултат отиват да се саморазправят с измамниците.

Бил и Тереза са двойка младоженци, която съвсем скоро ще се... пенсионира. През септември е сватбата им в Ел Ей. Те купуват три къщи в България с амбицията да заживеят тук след пенсионирането си след три месеца. Сблъскват се основно с езиковата бариера при ремонта на първата си къща, в село Челник край Ямбол – абсурдни и смешни ситуации при разговорите с майсторите. Тереза е претенциозна и в повечето случаи леко недоволна от работата на майсторите, от избора на къща, от градината и т.н.

Ан и Дарън са сравнително млада двойка от Англия, която има амбициите да развива селски туризъм в България. Те живеят в направеното от тях хотелче "Бред енд Брекфъст" в село Радилово и ремонтират междовременно собственоръчно  друга къща в селото, близо до Пещера. Борят се с безпаричието и несигурността да намерят клиенти за техния хотел.

Това са малка част от героите на 15-те епизода на "Новите Българи". Историите им са интересни, уникални и определено могат да ни научат на ценни неща - например да видим родината си по един различен и по-позитивен начин. Така, както я виждат новите българи.