Кои са героите в новия сезон на "Новите българи"

Всеки от новите персонажи има специфично и интересно занимание, през призмата на което се разкриват и отношението му към България, и личността му

Реклама

Уорън Мейс, гр. Пловдив
Англичанин от Лондон. Инженер по професия и Индиана Джоунс по призвание. Предприемач и меценат. Запленен от древната култура по българските земи и съвременната българска живопис. За него България е един непознат рай и той не се уморява да го повтаря на всички песимисти, които все още отказват да го повярват.

Александър Макдоналд, гр. Дряново
Шотландец от Абърдийн. Журналист с 10-годишен стаж в телевизия Би Би Си. Артистичен бунтар и свободолюбив опозиционер. Издател на българския англоезичен вестник The Frontier Times, чието финансиране периодично го кара да прави икономии дори от ежедневното си меню, но не успява да сломи хъса му за правене на свободна журналистика. Твърди, че е дошъл в България, за да избяга от капитализма. Щастливо омагьосан от една красива, с 20 години по-млада българка.

Джейн Дюбърли, с. Геша
Англичанка. Независима жена. Феминистка. Дама, която, без да е мъжемразка, не се страхува да заяви, че не вижда смисъла от мъж до себе си, освен ако не става дума за отглеждане на дете. Обича да се справя с всичко сама – дори с ремонта на къщата си. И не защото не се доверява на майстори, а просто защото иска да има собствен принос във всички неща, които съставляват обкръжението й. Заедно с група английски приятелки от Търновска област, които също се справят с живота без мъжка подкрепа, Джейн ходи на уроци по български, за да научи повече за нашите обичаи, нрави и култура.

Брет, гр. Сопот.
Англичанин. Небесният номад. Толерантният скитник. Обиколил с каравана цяла Европа, за да разбере накрая, че именно в България иска да купи първия в живота си дом. Убеден застъпник на толерантното отношение към малцинствата, независимо, че именно български роми са разбивали трикратно дома му и са го лишили от няколко зъба в побой. Влюбен в летенето. Когато бил на 5 години, правел парашути от чаршафи, с които скачал от покрива на дома си в Англия. По-късно открил тръпката на парапланеризма. Сега живее в Сопот, където почти всеки ден лети с парапланер, за да докосва боговете, докато се рее из въздуха.