Ансамбъл "Филип Кутев" и актьори от "Комиците" връщат усмивки "Предай нататък"

Гледайте предаването на 20 декември от 20ч. по bTV

Реклама

Поредният епизод на предаването "Предай нататък" - 20 декември от 20:00 часа, ще започне с историята на Мила - млада жена, която е изгубила зрението си преди 17 години в катастрофа, от която едва оцелява. Огромната й мечта е един ден да прогледне отново. За това са необходими серия от операции в руската клиника на професор Мулдашев. Там тя вече е претърпяла 4 операции, благодарение на които е възвърната малка част от периферното си зрение. Всяка една операция, обаче струва 12 000 лева. При втората си среща с екипа, Мила е изненадана от нейния приятел, който без да й каже пристига в София. Двамата заедно отиват в тату студио, където Злати поставя на ръката си символичен образ, с който да запази завинаги лика на Мила и да отправи "своята молитва" един ден тя да прогледне отново. Кулминацията на историята им е увенчана от романтично предложение за брак, което Мила получава в приказната градина на двореца Врана, под съпровода на вълшебните гласове на ансамбъл "Филип Кутев".

Втората история ще срещне зрителите на bTV с Йовка от София, която е майка на детенце, страдащо от аутизъм. Тя от години е превърнала болката, която всяка майка на дете със специални нужди носи в сърцето си, в творчество. Мечтата й е един ден да успее да издаде собствена книга с над 50 техники за арт терпия с вълна. В нейна подкрепа нашумялата българска дизайнерка София Борисова открива свое ревю и обявява благотворителна разпродажба на професионални фотографии с нейни модели в подкрепа на Йовка.

Третата история разказва за още една самотна майка - Милена, и нейното 12-годишно дете, страдащо от много сериозно неврологично заболяване и епилепсия. През всичките години Милена е търсела изход за състоянието на детето си в нашата страна, но уви, освен влошаване на здравето му, нищо не е постигнато. Пред тях има възможност за диагностициране и адекватно лечение в Турция, но сумата, която е необходима за това, е непосилна за нея. В студиото Милена получава подкрепа в своята борба за живота на детето си от тотомилионера от град Перник - сумата от 5000 лева.



В четвъртата история герой е Диан - млад мъж, който след катастрофа почти губи левия си крак. Претърпял множество операции, единствената му останала надежда е присаждане на изкуствена колянна става в клиника в Италия. Лекуващият му лекар професор Аспарухов е задвижил документацията към Комисията за лечение в чужбина. При втората среща на екипа с Диан, той е в София, където изненада за него са любимите му актьори от шоуто "Комиците" по bTV. От благодетели в "Предай нататък" Диан получава и два самолетни билета София-Болония-София, за да може да извърши необходимите за предстоящата му операция изследвания и да ги предостави в Комисията.