Бившият вратар на националния отбор Димитър Попов създава фондация в подкрепа на героите и каузите в "Предай нататък"

Новият сезон на предаването стартира на 21 март от 16:30ч.

Реклама

На 21 март от 16:30 часа bTV започва излъчването на шестия сезон на социалния проект "Предай нататък". Предаването ще започне с две емблематични истории, носещи имената "Едно голямо семейство" и "Усещане за жена".

Героят в първата история се казва Никола Паскалев на 65 години, а поръчители са един цял клуб по борба – клуб "Асеновци" от град Асеновград. Бай Кольо, както го наричат децата, е един от най-големите поддръжници на състезателите от клуба. Повече от 20 години, той никога не е пропускал тяхно състезание и дори тегли кредит от местната банка в размер на 1000 лева, за да може да отиде на състезание по борба в Истанбул. Преди 20 години на Никола поставят диагнозата рак, но след проведеното лечение лекарите са категорични, че той е победил болестта. За съжаление се оказва, че не са прави и времето му е преброено… Разбрали за това, треньорът и децата от клуба по борба решават да организират за него поне един ден, в който той да се почувства специален.

Втората среща на екипа на "Предай нататък" с бай Кольо е по време на международния турнир по борба "П. Сираков" в София. Там Никола е посрещнат от любимия негов състезател от новото поколение надежди в българската борба – Георги Вангелов. В неговата компания бай Кольо изгледа финалите на няколко категории, а когато дойде време за награждаването, той беше изненадан с това, че лично беше извикан пред призовата стълбица и награден от президентът на БФБ Валентин Йорданов с купа "Фен №1 на българската борба".

Весела е името на втория герой в първото за сезона издание на "Предай нататък". Тя е всеотдайна майка на две дечица - 6-годишната Гери, която е с диагноза Детска церебрална парализа и малкия Велизар. Весела и партньорът й Лазар не престават да се борят за постигане на мечтата си – един ден Гери да може да проходи. Но за това са необходими не малко средства…

При втората среща с Веси екипът на "Предай нататък" е организирал един незабравим за нея ден, далеч от грижи и тревоги, изпълнен с изненади, женски удоволствия и увенчан с неочаквано, романтично предложение за брак. В студиото на "Предай нататък" Весела и семейството й ще получат още много вълнуващи подаръци – мечтаната тириколка от малкия Велизар, който празнуваше първия си рожден ден, и ученическа чанта, пълна с истински полезни неща за Гери. Най-емоционалната част от тяхното гостуване е, когато Наталия Симеонова се свърза чрез Skype с бившия вратар на националния отбор по футбол – Димитър Попов, който от 9 години живее в Чикаго, САЩ. Той сам потърси екипа на "Предай нататък" с една изключително благородна и вдъхновяваща идея. Желанието му е да създаде фондация с благотворителна цел, в която да обедини българските общности, живеещи в чужбина в подкрепа на герои и каузи на "Предай нататък". Самият той ще даде началото на тази благотворителност, като дари сумата от 1000 лева в подкрепа на Весела за бъдещото лечение на Гери.