Четири истории и светлината в детските очи - тази събота в „Предай нататък”

На 24 май в „Предай нататък” четири семейства и над 10 деца ще имат причина да се усмихнат за първи път от много време.

Реклама

Първата история, която ще разкаже Наталия Симеонова, е наречена „Мама, татко и аз” и със сигурност ще предизвика зрителите да възкликнат „Не може да бъде!”. Понякога животът изглежда като приказка до момента, в който съдбата не реши да пише лоши сценарии. Семейството на Мюжгян, Стефан и техният син Емануил от Каварна се нуждае от помощ. Като глава на семейството, бащата не може да извършва задълженията си, защото от 13 години насам болестта му го обездвижва постепенно. Единствената му опора е съпругата му, която се грижи неотлъчно за него и малкия им син Емо.  Преди месец в нелепа катастрофа сериозно пострадва и Мюжгян, която след инцидента е парализирана от кръста надолу и в момента е на болнично лечение. Вследствие на това малкият Емо е в тотален психически шок.

Благодарение на призива на д-р Търнев в студиото на „Предай нататък” Наталия Симеонова ще съобщи, че психологът г-жа Мария Леонидова ще се погрижи за здравето на малкото момче и г-жа Галя Димова ще подари едногодишно обучение по английски език с осигурени всички необходими материали и помагала. А управителят на специализирана болница за рехабилитация г-жа Камелия Кирчева ще подарят на Мюжгян десет дни престой и рехабилитация в клиниката за подобряване състоянието й.

„Пълна къща” се казва втората история, която разказва за деветчленното семейство на Марин и Галя Маринови от София, в което възрастните са само двамата родители. Всичко вървяло сравнително добре с отглеждането на децата до момента, в който бащата не се разболява от рак. Лечението принуждава родителите да  намалят работните си ангажименти, което довело до финансови лишения. Семейството е принудено да живее в едно помещение на стара къща и да разчита на детските надбавки, които получава.В студиото на предаването Марин, Галя и децата ще получат ваучери за храна на стойност 150 лв. месечно или 1 800 за цяла година. Усмивките на децата ще изгреят, когато всяко едно от тях ще получи и дълго жадувана играчка.  

Зрителите на bTV ще се запознаят и с историята на една майка на три деца. Ежедневието на Яворка, нейният съпруг Алекси и децата им Сотир, Сандрина и Алина е организиран така, че двете момичета да преодоляват по-лесно физическите си затруднения и да изживеят детството си щастливо, въпреки диагнозата си - детска церебрална парализа. Поръчителката на историята „Мила моя мамо” е Звезделина Мариова, която иска да внесе малко радост в живота на любящата майка Яворка.

В студиото на Наталия Симеонова тази събота ще се сбъднат мечти. Едната ще бъде тази на Сандрина, която  ще получи лаптоп, а цялото семейство ще бъде изпратено на петзвездна ол инклузив почивка, придружена с рехабилитация и лечение на малките Сандрина и Алина.

„Полена, Полена” се казва четвъртата история тази седмица. “Бих искала да сме малко повече човеци!”, пишат в писмото си до предаването двете поръчителки Соня и Нели. Молбата им за помощ  се отнася за 20-годишно момиче и неговото семейство, за които щастието е всеки нов ден на здраве, а уютът – малка влажна стая с прозорци, които дори не се отварят. Полена страда от Нехочкинов синдром и в момента е в продължително и тежко лечение. В студиото на „Предай нататък” много изненади ще очакват Полена и семейството й. Те ще получат 1000 лв. в строителни материали, необходими за освежаващ ремонт и ваучери за хранителни продукти на стойност 150 лв. за период от 12 месеца или общо сумата от 1800 лв. Пред зрителите на bTV близначка на Полена - Йоана споделя, че едно от най-големите желания на сестра й е да има хубава усмивка. Екипът на предаването ще сбъдне тази нейна мечта, чрез стоматолога д-р Данчева, която ще се заеме безплатно да се погрижи за стоматологичното здраве на героиня.