Истории за втория шанс в живота - тази събота в "Предай нататък"

Гледайте предаването на 31 май от 20ч. по bTV

Реклама

Тази събота в 14 епизод на „Предай нататък” поръчителката на първата история е 11-годишната Хелин от село Езерова, Варненско, която мечтае за промяна в живота на майка й Тезджан. Младата жена се грижи за двете си деца, като 8-годишният й син Джан страда от детска церебрална парализа. Финансите на семейството са малко, а разходите около грижите на децата нарастват. „Мама Слънчице” се казва историята на тримата ни герои, която, след участието им в предаването, успява да промени живота им към по-добро. С помощта на „Предай нататък” Хелин и Джан прекарват един незабравим ден в игри в увеселителен център. Колата, с която младата майка превозва болния си син всеки ден до Варна, отново е в движение след подарения ремонт на стойност 1000 лв., а финансовият проблем на семейството частично е решен с удобното работно време, което е предложено на Тезджан от частна фирма.

"Решена да живее" е втората история, която запознава зрителите на bTV с една жена, която доброволно всяка седмица влиза в огъня в името на живота. За да отгледа детето си, тя преминава през ада, като оставя тялото си да се топи в специална камера с температура над 50 градуса. Поръчителката на тази история е Галя Миланова, която търси екипа на предаването „Предай нататък”, за да вдъхне вяра на приятелката си Даниела Дамянова от София, че може да пребори тежкото онкологично заболяване. Дани се лекува в Истанбул и ежеседмично пътува със съпруга си дотам за терапии, като един такъв преход струва над 6000 лв. Лекарите дават 80% вероятност за успешно оздравяване в случай, че лечението се изпълни докрай.  Но след първите пътувания, повече средства няма. За да зарадва героинята си, „Предай нататък” ще организира една специална вечер на Дани и нейните приятелки с най-добрите театрални представления на сезона. В края на спектакъла за Дани ще има голяма и разтърсваща изненада. В студиото на „Предай нататък” Дани ще дойде със семейството си и приятелката си Галя, а там добрите новини ще бъдат още по-големи.  

Третата история, наречена "Ако си дал от себе си, не си живял напразно", в предаването тази седмица ще отговори на въпроса „Защо трябва да умре един, за да живее друг?”. На 7 януари тази година Добринка Златинова получава нов шанс да живее след животоспасяваща трансплантация на черен дроб. Нейният донор е преждевременно починалият Борис Богданов от град Попово, чиито родители решават да дадат органите на единствения си син след неговата мозъчна смърт. Пенка и Румен Богданови спасяват живота на трима обречени души, тъй като освен Добринка, още двама пациенти днес живеят, благодарение на органите на Борис. Наталия Симеонова ще стане свидетел на откровенията на двете страни свързани с историята на Добринка.

В студиото на „Предай нататък” д-р Георги Симеонов ще обясни колко важно е значението на донорството и ще разкаже как то е законово организирано у нас и по света. Жестът на семейство Богданови става причината България да влезе в огромното семейство на световните донорски банки.