Иван Звездев и Община Пловдив помагат на две семейства тази събота в „Предай нататък” по bTV

Три истории, които ще ви трогнат

Реклама

В „Предай нататък” тази събота, 10 май, първите герои ще бъдат баба Станка и нейните внучета – Криси и Симонка. Тяхната история трогва Светослава и Деси, които решават да се обърнат към екипа на Наталия Симеонова, за да ги накарат поне малко да се усмихнат. Животът на двете деца се променя коренно, когато в рамките на 2 години губят и двамата си родители и им остава единствено тяхната грижовна баба Станка. За да донесат малко щастие в живота на внучетата, екипът на предаването отпътува за Перник, но с голяма изненада -  любимият готвач на Криси, Иван Звездев. Заедно с него двете деца ще изкарат един незабравим и истински щастлив ден – от приготвянето на „мусака“ до полет под купола на цирк „Балкански“.

Втората история, наречена „Труден за убиване”, не е нова за зрителите на bTV. Преди малко повече от половин година беше разказана историята на Асен от град Пловдив. Неумиращата му вяра, че ще се изправи от инвалидния стол, на който е бил прикован след нелеп инцидент, така и не се изпарява. Няколко месеца след излъчване на историята му и благодарение на финансовата помощ на хилядите наши зрители, Асен замина на лечение и рехабилитация за Словакия, където е постигнал голям напредък. Такъв, какъвто едва 5% в световен мащаб постигат. В студиото на „Предай нататък”, заедно със съпругата си Вероника и двете си деца, той ще разкаже повече за лечението и промените в живота си след това.

Третата история е под името „В очакване на мама” и се отнася за 35-годишната Калина от Пловдив, която е пометена от автомобил на пешеходна пътека на 3 февруари тази година. От тогава майката на трите деца Йоана, Павлина и Калоян е в кома. Този инцидент съсипва 47-годишният й съпруг Иван, който е претърпял тежък инфаркт преди две години и здравето му е доста разклатено. Всичко това се отразява още по-тежко, защото съпругът е безработен и доходите на семейството са идвали от Калина. Ситуацията изглежда почти безнадеждна до момента, в който се намесва екипът на „Предай нататък. При втората среща на Наталия Симеонова с Иван и децата, те ще отидат на оглед за общинско жилище. През това време трите му деца ще се забавляват с помощта на приятелите на „Предай нататък“ – куклено-драматичен театър Хенд. Всичко това ще окуражи семейството.

Благодарение на благодетели Иван ще получи възможността да поеме грижите за Калина за първия месец, като я настани в хоспис, където тя ще получава нужните й 24 часови медицински грижи. Това ще бъде глътка въздух за Иван, който е бил поставен пред проблема за това как да се грижи едновременно за съпругата си и трите им деца.