Наталия Симеонова обявява старт на национална кампания за опазване на човешкия живот

Маргарита Бербатова влиза в ролята на посланик - тази събота от 20ч.

Реклама

Две разтърсващи истории ще разкаже тази събота от 20.00 часа Наталия Симеонова в "Предай нататък".

Първата от тях се нарича "Когато има Надежда" и е посветена на млада жена, която от 4 години се грижи сама за своите трима сина. След тежък развод Надежда е принудена да напусне жилището, в което живеят с децата, защото то е ипотекирано и тя не може да поеме повече вноските по ипотеката. Преди година й откриват и тежко гинекологично заболяване и пред Надежда, освен борбата за оцеляване, предстои и битка за живота й... която тя печели.

При втората си среща с екипа на "Предай нататък", Надежда и трите й момчета получават мечтана почивка на планина, която четиримата не са имали възможност да си позволят досега. Изненада за Надежда е и емоционалната й среща с Маргарита Бербатова – майка на най-успелия български футболист Димитър Бербатов, а за момчетата, които са запалени футболисти – срещата им с първия отбор на Митко Бербатов – "Пирин" Благоевград. Но изненадите за тях не свършиха дотам - в студиото на "Предай нататък" момчетата и Надя получиха ваучери за хранителни стоки на обща стойност 1200 лева, както и пълно обзавеждане на детската стая.

"Ценя живота" е втората история, която припомня на зрителите събития, случили се на 23 срещу 24 април 2011 година. Двадесет минути преди полунощ пиян мъж на 23 години губи управление над лекия си автомобил, удря се в железобетонен стълб, преобръща се и помита група пешеходци, които се движат в този момент по тротоара. На място загиват шестима младежи – едно момиче и пет момчета на възраст между 17 и 19 години. Шест деца на прага на младостта губят живота си, отнет от безотговорен пиян шофьор... Няколко дни по-късно България ги изпраща, облечени в абитуриентските им костюми... Наричат ги "Шестте великденски ангела".

За да си спомнят всички българи за тях и да почетат паметта им, както и за да се направи нещо, с което да върне за малко топлината в семейството на един от загиналите - Трифон, с "Предай нататък" се свърза приятелка на неговото семейство. Екипът на "Предай нататък" създаде и подари на семейството на Трифон един филм за него, а в студиото на предаването Наталия Симеонова ще обяви стартът на национална кампания "Ценя живота. Не карам пил" в памет на Трифон и загиналите му приятели.