"Предай нататък" излиза от обичайните си граници с помощта на Асен Блатечки

Гледайте социалния проект тази събота от 20 часа по bTV

Реклама

Вторият епизод от петия сезон на социалния проект "Предай нататък" ще започне с историята "Да възседнеш времето". В нея главната героиня е Снежка Трухчева от София, а поръчителка е нейната приятелка Райна Ангелова. Повече от 10 години Снежана страда от коварната болест Паркинсон, но това не помрачава духа й. Тя е готова да се бори всячески за живота си, включително и да се подложи на високо рискова мозъчна операция, която може да се извърши в България, но е много скъпа.

Нещото, което поддържа живинката в героинята в тази история, е нейното "желязно конче" - моторът й. Снежана е рокер по душа и всяка свободна минута не изпуска възможността да усети вятъра в косите си.Тази й страст ще бъде споделена от самия Асен Блатечки, който ще я отведе в салона на Сузуки – България. Там на нейно разположение ще я очаква най-новият модел на марката, клас Ендуро, за да я отведе до националния рокерски събор на МК "Перенски вълци". Другата част от изненадата ще бъде емоционалната кампания за събиране на средства, която мото-братята са направили.

"Джурасик парк" е втората история, която разказва за 10-годишния Ради от Велико Търново. Неговата голяма страст са динозаврите и ето защо той мечтае да стане първият българин, който е открил скелет на динозавър. За съжаление момчето страда от рядкото заболяване - мускулна дистрофия тип Дюшен. За това заболяване в България няма лечение и единственият изход, който семейството на Ради намира, е клиника за биокорекции в Израел. Но средствата, които се изискват за лечението, са непосилни за семейството.

Втората среща на Ради и семейството му с "Предай нататък" ще остави един незаменим спомен на малкия герой. Посещение в музея на палеонтология и исторична геология към Софийския университет ще бъде само едната част на вълнуващото изживяване. В останалата част на изненадата ще бъде включено пътуване във времето, като подарък от неговия нов приятел "Режисьорът на времето". След срещата с "истинските" динозаври, при Ради в студиото на Наталия Симеонова ще се "появи" плик, в който ще има достатъчна сума, която ще облекчи разходите за лечението на малкия герой.

Финалната история е под името "МамÀ – в очакване на зората". Нейната развръзка след предаването ще разтърси зрителите на bTV. Към "Предай нататък" се обръща дъщерята на героинята Даниела – Грациела. В емоционалното си писмо до екипа тя моли усмивката на любимата й майчица да се върне на лицето й поне за ден. Слънчевите дни за Даниела от Шумен приключват след като разбира за тежката си диагноза "рак на панкреаса". При разговорът си с водещата Наталия Симеонова, самата Даниела споделя, че единствената й мечта е да види дъщеря си щастлива и че мечтае да изпълни нейната мечта – да посети Париж. В студиото на "Предай нататък" дъщерята на нашата героиня ще получи така мечтаната 10-дневна екскурзия до Париж.

Развръзката на историята след нейното заснемане е трагична. След участието си в "Предай нататък" Даниела си отива от този свят. Нейното семейство пожела тя да бъде излъчена In memoriam, като по този начин паметта й бъде почетена.