"Предай нататък" изпраща песен до всички краища на света

Гледайте предаването тази събота - 29 ноември, от 20ч. по bTV

Реклама

Поредният епизод на предаването "Предай нататък", тази събота от 20:00 часа, ще започне историята на Стойко и Катя "Високо до земята". Те са брат и сестра, които за съжаление остават ниски на ръст за разлика от останалите членове на семейството. Стойко е фотограф любител, който винаги е мечтаел за професионален фотоапарат, а Катя е невероятна народна певица, чиято мечта е да издаде свой собствен музикален албум.

След като екипът на "Предай нататък" се намеси в живота на двамата герои, мечтите им започват да се сбъдват. Катя посети концерт на фолклорния оркестър на Българско национално радио. Там, без дори изобщо да подозира, диригентът на оркестъра Димитър Христов я покани да бъде солистка, а изпълненията й ще бъдат записани от професионалист. Същевременно брат й Стойко пък бе посрещнат в едно от най-добрите фотостудия в България, където освен мечтания нов професионален фотоапарат, получи и съвети за ползването му от фотографа Петър Драганов. Като допълнителна изненада и за двамата бе истинската професионална фотосесия, която Стойко направи на сестра си Катя.

В студиото на "Предай нататък" Катя ще получи още един подарък – новината, че ще бъде издаден неин албум в 2000 екземпляра, а за корица ще е използвана една от снимките на Стойко. С малко страх от непознатото, сълзи от щастие и радост, двамата герои ще разберат, че този албум ще полети във въздуха и ще достигне до всички краища на света, както гласът на Валя Балканска в Космоса.

"Детство мое, реално и потребно" е историята на 26-годишната Николина от София. Крехкото момиче е родено с един бъбрек, който постепенно спира да функционира и от 12 години тя ходи на хемодиализа три пъти седмично. Въпреки тези трудности, тя не спира да се бори и живее с единствената огромна надежда, че един ден ще бъде пълноценен и достоен човек. Скоро в живота на 26-годишното момиче се появява последната светлина в тунела – кръстосана трансплантация в Турция, но сумата, която им искат, е все още непосилна.



При повторната среща с екипа на "Предай нататък" Ники ще бъде обградена от възторжените усмихнати лица на децата от частна детска градина "Ежо Бежо" в София. И докато тя изживява истински момент на радост, майка й Тодорка ще изпълнява възложената й задача да се срещне с представители на Български дарителски форум и Фондация "В помощ на благотворителността в България", където повторно ще бъде разкрит дарителски DMS номер за Николина. В края на вълнуващия ден момичето ще получи предложение за работа лично от управителя Ели Божкова.  

Второ предложение ще изненада Николина в студиото на "Предай нататък", но този път по придобитата й специалност, което ще получи лично от кмета на Район "Младост" в София. А благодарение на предаването ще бъде направена и първоначалната вноска от 1000 лева по откритата дарителска сметка на Ники за трансплантацията й в Турция.