Спортната редакция на bTV и Станка Златева сбъдват мечта в "Предай нататък"

Гледайте тази събота - 11 април, от 16.30ч

Реклама

Три невероятни истории е подготвила Наталия Симеонова за зрителите на "Предай нататък" във Великденското издание на социалния проект по bTV. Те носят емблематичните имена "Когато има желание – има и начин", "Ново начало след пропуснат живот" и "Златното момиче".

Първата история в "Предай нататък" започва нестандартно – директно със среща с благодетеля в нея и подаръците. Причина за това е, че, след излъчен репортаж по bTV, Георги Насфади от град Видин дълбоко се впечатлява от Едуард Чиняев и решава да му подари електрически инвалиден скутер. Приблизително по същото време в "Предай нататък" екипът получава и писмо от медицинска сестра от Велико Търново, с молба да помогнем на Едуард Чиняев, с когото тя се познава от години, като му подари електрически скутер. Съвсем естествено екипът се отправя към Велико Търново… При срещата със семейството на Еди се разбра, че освен скутер, с който той да се придвижва, има и един доста голям проблем пред тях – общинското жилище, в което живеят, е на 5 етаж и количката на Еди не влиза в асансьора. Това прави излизането му почти невъзможно. Съпругата на Едуард - Павлина, и Наталия Симеонова отиват и подават молба до Общината за размяна на общинско жилище. Няколко дни след това, екипът получава уверението, че Еди и Поли са на второ място в списъка на чакащите за размяна. Как завършва цялата история и какви изненади ще оставят Еди безмълвен и щастлив, зрителите на bTV ще видят тази събота - 11 април, от 16.30 часа.



Втората история в "Предай нататък" показва колко силно е посланието, което предаването отправя към хората със своите действия, какъв е резултатът от силната воля на един човек и колко е важно да се подаде ръка. На Велика събота Наталия ще спази обещанието си и ще се завърне в живота на Михаил от Варна– бивш наркозависим, с когото екипът запозна зрителите на bTV в края на изминалия сезон. Наталия откри Мишо на работното му място и научи от него по какъв начин се е променил животът му след срещата с "Предай нататък".

В третата история Наталия ще срещне Нинка – ученичка в последен клас на Селскостопанската гимназия в Севлиево, с нейната мечта. Момичето е "малък човек" – 120 сантиметра и е състезател по борба. Преди години губи баща си и оттогава се грижи сама за себе си. Голямата й мечта е един ден да се срещне с неповторимата Станка Златева!

И така, с помощта на екипа на "Предай нататък" и цялата спортна дирекция на bTV, мечтаната среща за Нинка става реалност! Нещо повече – Нинка и Станка застанаха една срещу друга на тепиха… По-късно, след тази титанична среща, в силно емоционален момент Станка Златева подари на Нина златно кръстче за бъдещото й кръщене.