„Преди обед“ осигурява терапия за зависим човек в новия сезон на „Не/зависимите“

Вълнуващата поредица се връща тази пролет в „Преди обед“ по bTV

Реклама

Екипът на „Преди обед” търси своя нов герой, който е готов да вземе живота си в ръце и да се отскубне от лапите на зависимостта. В новия сезон на „Не/зависимите“ един човек ще получи напълно безплатна терапия в една от най-добрите програми за лечение на зависимости в България.

След силния обществен отзвук и високия зрителски интерес през миналото лято, поредицата се завръща с втори сезон в ефира на bTV, като този път ще проследи целия процес по започване на терапия и възстановяването на зависим човек.

„Обръщам се към близките на зависимите, защото знаете, че там е ключът. Не вярвам да има зависим, който сам да се обърне за помощ - не стигат силите, смелостта. Нека родителите, приятелите, роднините на зависимите да видят този шанс и да го използват сега да помогнат сега на своя близък,“ призова авторът на поредица Ралица Стефанова.

Първият сезон, който се излъчи миналото лято по bTV,  „Не/зависимите“ разказа историите на 12 човека, които са победили своята зависимост и в момента се радват на щастлив и нормален живот. Те и техните семейства трогнаха стотици хиляди зрители и послужиха за пример и вдъхновение на много борещи се със зависимости.

Освен изключително любопитните и позитивни за зрителите епизоди, поредицата има и силен ефект за повишаване на информираността за проблемите, свързани със зависимостите – усложнените отношения в семействата, липсата на адекватна държавна политика и финансиране на лечението, социалната стигма, срещу която се изправят жертвите на зависимостта и други.

Желаещите за участие в експеримента могат да пишат на prediobed@btv. или да оставят лично съобщение на страницата на „Преди обед” във Фейсбук.

Последни

Реклама