Как детето учи за света?

Елена Петрова ще сподели кои са любимите й игри и книжки от детството

Реклама

Как едно малко момче може да обясни какво е обич, разказва актрисата и майка на две деца Елена Петрова в предстоящия епизод на документалната поредица "Такъв е животът - Работилница за родители”. Тя е гост на работилницата, организирана в Левски от УНИЦЕФ. В тази работилница всички родители ще научат защо четенето на книжки е изключително важно за малките деца, колко полезно е даваме възможност на децата да играят и защо трябва да бъдем внимателни и да не прекъсваме излишно детските игри.

В предаването Елена Петрова споделя кои са любимите й игри и книжки от детството и кои са книжките, които обичат нейните деца. Ще видите и как актрисата се справя в ролята на червената шапчица и колко е трудно да се изиграе приказка без думи.

Мирослава и Ерол от ямболското с. Ясен се опитват да научат повече начини за това да се грижат за трите си дъщери. Споделят, че по време на посещенията си в работилницата, са получили ценни практически съвети. Да ги прилагат вкъщи с децата обаче се оказва не толкова лесна задача. Мира и Ерол смятат, че едно от най-важните неща, които трябва да осигурят за децата си, е добро образование. Затова, те като родители, се чувстват длъжни да  направят всичко по силите си това да се случи – като започнат от мотивацията на децата си.

В семейството на Галин и Теди от с.Генерал Инзово предстои голямо събитие. Синът им Ясен навършва 40 дни и за празника бабите са приготвили за младото семейство всички ритуали по старa българска традиция. Бебето за първи път ще излезе навън, защото досега това е било абсолютно забранено. Галин и Теди се вълнуват и какви пожелания ще получи сина им от бабите -орисници. Как едно младо семейство съчетава спазването на традициите и новите практики при отглеждането и възпитание на детето, ще ви покажем в неделя в четвъртия епизод на „Такъв е животът – Работилница за родители”.

Гледайте "Такъв е животът - Работилница за родители” на 27 януари, неделя от 15.00ч. по bTV. Повече за Работилници за родители, организирани от УНИЦЕФ, можете да откриете на www.unicef.bg