Обичта се ражда у дома

Водещата на “Часът на мама” Даниела Колева ще сподели своя опит като майка на три деца

Реклама

В следващия епизод на документалната поредица “Такъв е животът - Работилница за родители” ще ви срещнем с водещата на “Часът на мама” Даниела Колева. Тя споделя своя опит като майка на три деца в работилницата за родители в Плевен, където една от темите е: Какво послание, възприето в детството ни от нашите родители, предаваме на децата си днес? Дани си спомня колко много обич и подкрепа е получила от родителите си и се старае сега и тя да дава това на децата си. Признава, че въпреки големия си опит и като майка и като журналист, който работи по темите на родителството, винаги има какво още да разбере за това какво е да бъдеш по-добър и пълноценен родител.

Любка, която днес също посещава работилницата в Плевен,

има още една много важна задача. Тя иска да предаде любовта си към танците на 4-годишата си дъщеря Таничка. Затова двете първо отиват на проба при шивачката за новата специална рокля на малката. Любка е напълно отдадена на дъщеря си и се опитва всячески да компенсира липсата на татко й, като я дарява ежедневно с много търпение и разбиране и обич.

Също в Плевен Деси отива да се сбогува с децата в детската градина, където е ресурсен учител, дни преди да излезе по майчинство.  Тя споделя опита си от работата си с деца със специални потребности и потвърждава тезата, че най-важното, от което всяко дете има нужда са любовта и подкрепата в семейството. Според нея нито едно дете със специални потребности не може да получи шанс за по-добър живот, ако родителите му не положат всички усилия за това.

26-годишната Анифе е майка на 4-годишно момиченце,

което отглежда с помощта на родителите си в планинското село Брезница в Южна България. След решението й да сложи край на брака си преди време, тя се сблъсква с неодобрението и предразсъдъците на обществеността в селото, но твърдо вярва, че е взела правилното решение за бъдещето. Анифе отказва да се  подчини на строгите правила и норми в мюсюлманското общество и е благодарна на подкрепата на родителите си. Тя е решена да докаже на всички, че най-важното за детето е то да получава обич и топлина, за да порасне щастлив и пълноценен човек. Тя също с радост посещава работилницата за родители в селото, където получава ценни съвети как да намира повече начини да общува и развива по-добре детето си.

Гледайте „Такъв е животът – Работилница за родители” на 10 февруари, неделя, от 15 ч. по bTV.