Свински котлети в марината от портокал и горчица с пикантна салца
03 Октомври 2013
За маринатата:
3 портокала, сок и фино настъргана кораЗа да приготвите котлетите, първо започнете с маринатата, като разбъркате добре всички съставки в купа.
Разделете марината в две купи – в едната поставете месото да се маринова, а другата част ще използвате за дресинг.
Загрейте мазнината в тиган и изпържете котлетите от всяка страна, като внимавате да не ги прегорите.
Докато котлетите се пекат, пригответе салцата. Разполовете доматите и ги нарежете на малки кубчета. Поставете ги в купа и добавете лука, чесъна, лютата чушка, магданоза, маслините и лимоновия сок. Подправете на вкус и добавете още лимонов сок, ако желаете.
Сервирайте котлетите, гарнирани със салцата и полети с останалия дресинг.