Свински котлети в марината от портокал и горчица с пикантна салца

Реклама

За 4 порции:

За маринатата:

3 портокала, сок и фино настъргана кора
1 1/2 с.л. горчица
4 ч.л. соев сос
1 1/2 с.л. бял винен оцет
2 с.л. захар
4 x 180 г свински котлети
4 с.л. растителна мазнина

За салцата:

3 големи домата
2 глава червен лук, ситно нарязан
2 скилидки чесън, намачкани
1/2 малка червена люта чушка, почистена от семената и нарязана
2 връзки нарязан магданоз
6 с.л. черни маслини, почистени от костилките и нарязани
4 ч.л. лимонов сок
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

За да приготвите котлетите, първо започнете с маринатата, като разбъркате добре всички съставки в купа.

Разделете марината в две купи – в едната поставете месото да се маринова, а другата част ще използвате за дресинг.

Загрейте мазнината в тиган и изпържете котлетите от всяка страна, като внимавате да не ги прегорите.

Докато котлетите се пекат, пригответе салцата. Разполовете доматите и ги нарежете на малки кубчета. Поставете ги в купа и добавете лука, чесъна, лютата чушка, магданоза, маслините и лимоновия сок. Подправете на вкус и добавете още лимонов сок, ако желаете.

Сервирайте котлетите, гарнирани със салцата и полети с останалия дресинг.