Стефан Софиянски, Корнелия Нинова, Силвия Лулчева и Иво Сиромахов са сред гостите в "Тази събота" и "Тази неделя"

Гледайте предаванията на 1 и 2 ноември от 8ч.

Реклама

На 1 ноември в предаването "Тази събота" от 8ч. пред камерата ще застане една жена, оцеляла по чудо при трагедията в Горни Лом. Жасмина Антова остава жива и след петия взрив, на който е свидетел в този завод от 1987 г. насам. Тя споделя пред bTV, че повече никога няма да се върне да работи в завода, защото ако има шести взрив, той може да е фатален за нея.

Сред останалите гости в „Тази събота” ще бъде бившият кмет на София и служебен премиер Стефан Софиянски, който ще сподели своята позиция за КТБ, какво трябва да е решението за банката според него – спасение или фалит?

В деня на будителите екипът на предаването, заедно с учителя по история Емил Джасим, който иска да върне достойнството на българските учители, ще търси отговор на въпроса "Къде са народните будители днес?". Гости по темата ще бъдат и писателят Калин Терзийски, и бизнесменът Никола Николов, който подкрепя финансово инициативата "Пътуващи писатели".

Гост на Диана Любенова ще бъде Силвия Лулчева, която ще разкаже как приема двете си номинации в две коренно противоположни категории от годишните награди за филми и сериали "Златна бленда", а именно номинациите за комедийна кралица и тази за фатална жена. Сценаристът Иво Сиромахов пък ще разкаже за това как е бил на вечеря в Белия дом и там са го нагостили с мусака, а Спилбърг му е бил стар войник в казармата в Ботевград. Зрителите ще научат и други доста изненадващи подробности за 13-ата фатална книга на Сиромахов - "Моят таен любовен живот", както и какви са другите му таланти, благодарение на който с лекота влиза в амплоато на Джон Ленън, Стиви Уондър, Дзукеро и, не на последно място, Слави Трифонов.

В рубриката "На фокус" екипът ще проследи най-важните събития от „горещия” месец октомври през обектива на фотографа Ладислав Цветков. А само часове преди големия "Концерт на свободата" пред храма "Св. Александър Невски" репортер на предаването ще се включи на живо с Васко Кръпката и младите звезди от сериала на bTV "Революция Z", за да покаже на зрителите как ще бъдат отбелязани 25 години от началото на промените през 1989 година.

В "Тази неделя" Корнелия Нинова от БСП ще говори за предложението на социалистите да падне плоският данък и защо БСП не подкрепя спасението на КТБ. При Жени Марчева ще гостува и бившият председател на Съюза на съдиите Нели Куцкова. Тя ще обясни каква е цената на съдебната реформа и има ли кой да я плати. Освен това ще бъде засегната и нейната полемика с бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, когото преди време, пред bTV, тя нарече: "политикът с най-грубо и примитивно отношение към съдебната система."

Лекарят на "Survivor: Камбоджа" - доктор Костадин Ангелов, ще разкаже как оцелява най-старата болница у нас – "Александровска". Тази година тя навършва 135 години от създаването си, а Ангелов е нейният най-млад шеф.

Зрителите на bTV ще научат и как управител на оръжеен магазин е станал единствения дервиш в България. Това е историята на Васил Тосев от Пловдив, който преди да се обърне към древното учение е тежал 105 килограма, имал е високо кръвно и сериозни проблеми със сърцето. Естествено зрителите ще разберат и защо дервишите практикуват един от най-хипнотичните танци в света – практиката на въртенето.

В часа на Диана Любенова ще стане ясно защо певицата Райна се е обърнала към фолклора в новия си албум "Хубава си, моя горо". За музика Диана ще си говори и с талантливата певица Прея, която прави много смела премиера точно в полунощ, срещу 2 ноември, и зрителите на "Тази неделя" ще бъдат едни от първите, които ще видят новото й парче "Нюанси".