„Тази събота и неделя“ предава на живо от Трявна на 5 май

Мариана Векилска ще води от изнесено студио от центъра на България

Реклама

„Тази събота и неделя“ ще предава на живо от Трявна на 5 май. Мариана Векилска ще води от изнесено студио от центъра на България, за да разкаже повече за древните майстори, техните наследници и традициите, предавани от векове.

 „Тази събота и неделя“ ще продължи да излъчва и от традиционното си студио, където Жени Марчева ще разговаря с кмета на Благоевград Атанас Камбитов по темата: Има ли дилема между това да строим магистрали или да пазим археологията? Ръководителят на археологическите разкопки д-р Здравко Димитров ще покаже в ефир новооткритото древно селище край благоевградското село Покровник.

По повод юбилея на ЦСКА в студиото на съботно-неделния сутрешен блок спортната легенда Георги Велинов и спортният деятел Валентин Михов ще коментират как се коват спортни победи и каква е заслугата на червените към историята на българския спорт.

Какъв е поводът за голямата среща на участниците в последния сезон на „Фермата” преди Гергьовден ще стане ясно на живо от Троянския манастир. По повод 5 години от смъртта на актьора Чочо Попйорданов, Диана Любенова се среща с режисьора Стоян Радев, който стои зад документалната лента „Гласове в гримьорната на Чочо”. Водещата ще срещне зрителите и с режисьора Теди Москов, който поставя пиеса за възрастни в кукления театър.