В "Тази събота" и "Тази неделя": Денят на независимостта на САЩ, празникът на родната полиция и референдумът в Гърция

Реклама

В "Тази събота" на 4 юли от 8:00ч. Жени Марчева ще се срещне с Меглена Кунева за да обсъдят междусъседските войни в реформаторския блок и какво се очаква – примирие или оставки? Веднага след това тя ще разговаря с бившите министри Румен Петков и Йордан Соколов в навечерието на празника на МВР – 136 години откакто родната полиция ни пази. По темата ще се включи и шефката на 7-мо РПУ Ани Петрова.

След това Мариана Векилска ще срещне зрителите на предаването с българката Татяна Матева, преживяла 7.9 по Рихтер - разрушителното земетресение в Непал, която ще разкаже необикновената си история по пътя й към духовното съвършенство. Боби Лазаров ще покаже на зрителите в рубриката „Красиви умове” как бижутата, които носим, могат да зареждат мобилните ни телефони, а с фотографа Светлана Бахчеванова зрителите ще се потопят в историята на калайджийските кланове и техните „булки за продан”. В Деня на независимостта на САЩ екипът ще разкаже как минава „един ден на”…една американка в България.

В студиото при Диана Любенова ще гостува организаторката на най-престижния конкурс за красота – Ирина Папазова, която ще отговори на въпроса каква трябва да бъде „Мис България 2015”. Ведната след това зрителите ще могат да се срещнат с Мария Илиева, която ще разкаже за съвместния й концерт със Софийската филхармония и ролята й на Радост в анимационния филм „Отвътре-навън”.

 "Тази неделя" на 5 юли от 08:00ч. ще срещне зрителите с българската група, която ще подгрява “Kasabian” на Spirit of Burgas – “Hayes & Y”. Жени Марчева ще включи директно от Атина Нели Тодорова, с която ще обсъдят какво ще реши народа и какво ще се случи след референдума, а в студиото ще коментират Мартин Заимов, Велизар Енчев и Кольо Парамов.

Гости при Мариана Векилска ще бъдат волейболистите Георги и Валентин Братоеви, които ще разкажат от първа ръка за успеха и среброто в Баку. След тях зрителите ще се срещнат с Марсело Илиев и майка му Цветанка, които ще разкрият какво е необходимо, за да стигне едно момче от гетото в Монтана до университета в Кеймбридж.

В студиото на „Тази неделя” ще гостуват и Ивайло Христов, Елена Телбис и Ованес Торосян с разказ за това как българските „каръци” превзеха Москва.