Най-успешната и популярна телевизионна игра в световен мащаб тръгва в ефира на bTV

Реклама

Най-успешната и популярна телевизионна игра в световен мащаб тръгва в ефира на bTV! В новия телевизионен сезон 2013 в прайм тайм „Това е цената!” ще предложи на зрителите невиждана досега в българския ефир комбинация от истинско шоу и игра с разнообразни награди. Участниците трябва да отгатват цените на различни видове продукти, за което получават предметни награди.

Оригиналният формат е на FremantleMedia. Създаден е още през 1956-та година и бързо разчупва стереотипа за телевизионна игра тип викторина, в която победител често е този, който знае най-много факти. За успех в „Това е цената” се изисква съобразителност, бързо мислене и много чувство за хумор.

И до днес The Price is Right е най-гледаната телевизионна игра в САЩ. Тя е реализирана с успех в близо 40 държави, а в България идва за първи път тази есен по bTV.

 

Правила на играта

•    ЕДНА ОФЕРТА
 
ЕДНА ОФЕРТА се казва встъпителната игра в шоуто „Това е цената”.  Подборът на участниците става на произволен избор. Изтеглят се четирима души от публиката, които ще трябва да познаят цената на конкретен продукт, показан им от водещите на предаването. Всеки един от състезателите трябва да даде „една оферта” за цената на предмета, който вижда. Участникът, предположил най-близката до действителната цена, без да я надхвърля, печели продукта и продължава напред в шоуто, за да играе „Игри на цени”.
 
•    ИГРИ НА ЦЕНИ
 
ИГРИ НА ЦЕНИ се провежда няколко пъти по време на шоуто. Всяка игра е свързана с познаването на цената на един или няколко продукта. За да може участникът да се доближи максимално до вярната цена, се използват различни помощни средства - забавни загадки, ребуси и т.н. В „Игри на цени” наградите, които печелят състезателите, са по-големи като стойност и брой от „Една оферта”.
Ако участникът спечели съответната игра, взима наградата и се класира за следващата стъпка в играта „Голямото колело”. Ако НЕ спечели играта, не взима награда, но пак се класира за „Голямото колело”.
След като играта приключи, се избира нов участник от публиката, който застава при банките за „Една оферта”. Избраният играе заедно с предишните трима участници отново „Една оферта”, след което го очаква „Игри на цени”.
Редуването на „Една оферта” и „Игри на цени” става четири пъти в шоуто, като всяка „Игри на цени” е различна като правила и визия, но основната идея остава същата – да се познае цената на продукта.

•    ГОЛЯМОТО КОЛЕЛО

Следващият етап от шоуто „Това е цената”  е ГОЛЯМОТО КОЛЕЛО. Тази игра се провежда веднъж в края на предаването. Един срещу друг се изправят четиримата участници, минали през „Игри на цени”, които ще въртят „Голямото колело”. То е разграфено на сектори с числата от 5 до 100 със стъпка 5 (5,10,15,20,25... 100). Участникът завърта колелото веднъж и след това, ако има желание, може да го завърти втори път. Целта е да придобие общ резултат най-близък до 100, без да го надвишава!
За да бъдат признати точките на участника, колелото трябва да направи най-малко един пълен оборот на всяко завъртане. Правото да продължи по пътя към „Голямата витрината” има само един - състезателят с най-висок резултат.
 
•    ГОЛЯМАТА ВИТРИНА

Наградите в ГОЛЯМАТА ВИТРИНА  включват една голяма награда и всички останали награди от шоуто, които до този момент не са били спечелени. Участникът, стигнал до този етап от състезанието, трябва да назове общата стойност на наградите в „Голямата витрина”. Преди това, обаче, водещите ще му дадат няколко ценови предположения, едно от които е правилното. Ако състезателят назове правилната обща цена, печели всичко в „Голямата витрина”!