Занаятчийски колбаси и крафт бира в новия епизод на „Вкусът на България“ - тази събота от 11:00 ч. по bTV

Водещата Мария Жекова ще прибави Пазарджик към кулинарната карта на България

Реклама

Новият епизод на „Вкусът на България“ тази събота (11 май) от 11:00 ч. ще отведе зрителите на bTV на пътешествие в слънчевия Пазарджик, за да разкаже историята на града и как той се превръща в търговски, културен и просветен център.

Водещата Мария Жекова ще посети най-голямата възрожденска жилищна сграда в града, запазена още от 1850 г., както и експозиция, посветена на делото на прочутия български етнограф Христо Вакарелски.

След това младо семейство от Пазарджик, посветило живота си на крафт бирата и занаятчийските колбаси, ще открехне вратата към своята пивоварна. В нея зрителите ще разберат тайните на една от най-старите напитки, появила се 5000 год. пр. Хр. – бирата. Какви са задължителните й съставки и кои подправки могат да обогатят вкуса й по неподозиран и интересен начин, ще стане ясно тази събота в новия епизод на „Вкусът на България“. Мария ще разбере още какви са традиционните за региона мезета, коя е тайната подправка за перфектния пазарджишки „бабек“ и може би най-важното за феновете на бирата - как правилно да я комбинират с храна.

В края на епизода, с помощта на семейството, Мария Жекова ще приготви традиционна пазарджишка рецепта „тепси кебаб“, с която ще покажат на зрителите, че храната е „машина на времето“, която може да те пренесе навсякъде и няма нищо по-хубаво от това да попътуваме с нея.

Гледайте „Вкусът на България“ тази събота от 11:00 ч. по bTV.

Последни

Реклама