на живо

20 години по-късно Левски отново победи със 7:1, 17-годишен с хеттрик срещу Спартак Варна

"Сините"отпразнуваха 20 години от 7:1 срещу ЦСКА със същия резултат срещу Спартак Варна

Отборът на Левски се класира за осминафиналите в турнира за Купата на България след като надигра с 7-1 като гост изключително слабия тим на Спартак Варна. "Сините" вкараха 3 гола преди почивката като резултата откри Мирослав Иванов още в 8-а минута, а след него точен беше и Радослав Цонев. Малко преди края на полувремето друг юноша на Левски, 17-годишния Божидар Краев, реализира ново попадение за гостите.

През втората част резервите на Левски продължиха с тоталната си доминация срещу Спартак Варна. Отново Божидар Краев засече добро центриране на Огнянов за 4-0 в полза на "сините". В 73-а минута Владислав Мисяк стана автор на петия гол в срещата, а Валери Домовчийски беше точен за 6-0. До края на мача играчите на Георги Иванов стигнаха и до така чакания от феновете 7-и гол, с който отпразнуваха 20-а годишнина от легендарния успех със 7:1 над ЦСКА.  Божидар Краев оформи своя хеттрик, а в последната минута на двубоя Малчев върна едни гол за домакините.Георги Иванов заложи в този двубой предимно на млади футболисти, които рядко попадат в титулярния състав за мачовете от шампионата.

В останалите два мача от турнира за Купата на България Верея загуби от Локомотив Пловдив с 0-2 след автогол на Живко Желев и попадение на Янко Сандански, а другия пловдивски тим Ботев също продължава напред след успех над Локомотив Мездра като гост с 4:0 с попадения на Иван Цветков, Мариян Огнянов, Александър Колев и Серкан Юсеин.

Тагове:

левски