на живо

Най-известните футболисти, носили екипите на "Барса" и "Алавес"

Не пропускайте "Барселона" - "Алавес", пряко по bTV Action от 22 ч.

Има играчи, чиито сърца ще бъдат разделени във финала за Купата на Краля тази вечер между "Барселона" и "Алавес", защото в миналото са защитавали цветовете и на двата тима. 

Представяме ви 15 от най-известните футболисти, носили екипите както на каталунците, така и на баските.

Единственият футболист, прекарал един сезон при каталунците, след което и един сезон в "Алавес" преди да стане успешен треньор - Маурисио Пелегрино. Тази вечер той ще изведе "синьо-белите" на "Висенте Калдерон".

Жорди Кройф - синът на легендата на "Барселона" Йохан Кройф, който обаче преживява най-щастливите си моменти на "Мендисороса".

Делфи Гели - кадър на "Ла Масия", който отбеляза един от най-горчивите автоголове за "Алавес" - попадението, с което "Ливърпул" печели Купата на УЕФА през 2001 г.

Ришар Дитруел - вратарят, който не успя да намери мястото си нито при "блаугранас", нито при "синьо-белите".

Хави Морено - продукт на школата на "Барса", превърнал се в един от най-добрите нападатели в историята на "Депортиво" Алавес.

Абелардо Фернандес - осем сезона с екипа на "Барселона". Слага край на професионалната си кариера, след като баските губят мястото си в Примера дивисион. 

Роберто Бонано - не успява да направи впечатление на "Камп Ноу", но се чувства като у дома си на "Мендисороса". В момента е треньор на вратарите на "Алавес".

Хулио Салинас - бивш съотборник на Христо Стоичков и част от "Дрийм тийма" на Йохан Кройф, който печели Шампионската лига. Приключва кариерата си като играч на "синьо-белите".

Рихард Вичге - не намира мястото си в състава на Кройф. На по-късен етап от кариерата си играе в "Алавес".

Мехо Кодро - преминава в "Барселона" с трансфер в размер на 700 млн. песети. Слага край на кариерата си като футболист на "Алавес".

Луис Карерас - започва футболната си кариера в "Барселона" и я приключва в "Алавес". В момента е треньор.

Жерард Лопес - Превръща се в ключов играч на баските преди да се завърне в отбора на сърцето си - "Барса".

Марио Росас - Напуска втория тим на "блаугранас", за да играе един сезон на "Мендисороса".

Кико Фемения - Преминава през школата на каталунците. Ще играе за "Алавес" във финала за Купата на Краля тази вечер.

Андони Субисарета - Тренира в академията на "Алавес", но никога не играе в мъжкия отбор. Вместо това се превръща в един от най-добрите вратари в историята на "блаугранас".