на живо

Александър Тонев попадна в групата на Фрозиноне за гостуването на Аталанта утре

Тимът му ще преследва първа победа в Серия "А"

Getty Images

Българският национал Александър Тонев беше включен в групата на новия с отбор Фрозиноне за утрешното гостуване на Аталанта от 2-ия кръг на Серия "А". Само след един ден тренировки наставникът на новаците в Серия "А" Роберто Стелоне реши да помогне на българското крило максимално бързо да се адаптира в колектива.

Така на днешната пресконференция Стелоне заяви, че това е напълно нормален негов ход, а и българинът е един от малкото играчи, които имат опита на най-високо ниво.
" Точно такъв играч търсехме. Проверката ни на пазара показа, че можем да вземем този футболист доста изгодно и съм щастлив, че той избра нашия клуб. Имам идея да го ползвам на две позиции, но ще видим как ще се развие нашия отбор в първенството", каза Стелоне на пресконференцията днес.

"Тонев е пълен професионалист, защото още на първата тренировка поиска да участва пълноценно, а и се видя, че се намира в отлична форма", радва се Стелоне, цитиран от вестник Гадзета дело Спорт. По-нататък той добавя, че има две съмнения за състава, защото единият от централните му нападатели е невъзстановен от контузия.

Фрозиноне загуби на старта с 1:2 на собствен терен от Торино и сега в Бергамо ще търси първи точки след сензационното си влизане в Серия "А".