на живо

Английските фенове възмутиха с песен от Втората световна война (ВИДЕО)

"10 германски бомбардировача" огласи "Сигнал Идуна Парк"...

Късно снощи Англия загуби 31-то издание на Вечния сблъсък с Германия. Бундестима надделя с 1:0 в приятелски мач. На трибуните на стадион "Сингал Идуна Парк" в Дортмунд победители отново излязоха домакините. Привържениците на гостите пък възмутиха целия свят.

Първо запалянковците от Острова традиционно освиркаха немския химн. След това съвсем посрамиха страната си, изпълнявайки песента "10 германски бомбардировача".

Тя представлява детска мелодия от Втората световна война. Пее се за немски бомбардировачи, свалени един по един от Кралските военновъздушни сили. При всеки "улучен" самолет се пита колко вражески машини са останали във въздуха. И така до нулата.

Песента е популярна сред английската агитка по врема на мачовете с Германия, но не е изпълнявана от 2006 г., когато е обявена за обидна и расистка.

"Дузини обаче ревяха в Дортмунд и макар да не бяха мнозинство ясно се чуваха. 15 минути пееха без прекъсване , докато я изкарат цялата. Това е измет, срам за нацията ни", написа "Independent".

Авторитетното издание се опасява, че подобно държане може да превърне англичаните, а не руските хулигани в огромният проблем на Мондиал 2018.

Тагове: