на живо

Антъни Джошуа е готов да се боксира с Кличко

Непобеденият англичанин е готов да се възползва от оттеглянето на Фюри

Facebook/Getty Images

Световният шампион в тежка категория, версия IBF, Антъни Джошуа (Великобритания) е готов да се изправи срещу Владимир Кличко още през тази година, ако титлите на Тайсън Фюри бъдат отнети, съобщи неговият промоутър Еди Хърн.

Мачът между Кличко и Фюри трябваше да се проведе на 29 октомври, но бе отменен за втори път от британеца, заради здравословни проблеми. 

Снимка: Facebook/Getty Images
Все още не е ясно за какъв период от време ще отсъства Фюри, но непобеденият Джошуа, който трябва да защитава своята титла във версията IBF на 26 ноември, е изразил готовност да се изправи срещу Владимир Кличко.

Въпреки това, Хърн обяви, че евентуална битка между Джошуа и Фюри в Манчестър остава главната цел, а също така каза, че се надява титлите да не бъдат отнемани от Циганския крал.

"Ако има възможност да бъде организиран мач между Владимир Кличко и Антъни Джошуа на 26 ноември, за коланите на WBA и IBF, ние със сигурност ще приемем", каза Хърн.

"Всичко в бокса обаче е много относително и целият процес е доста сложен. Има още много "вода да изтече", но ние се надяваме, че титлите на Тайсън ще останат при него, защото желанието на Джошуа е да се бие с победителя от мача Кличко - Фюри".

"Всъщност истинското ни желание е Антъни да се боксира срещу Фюри, защото това е двубой за обединяване на титлите в тежка категория между двама британци. Такава среща не се е случвала досега и може би никога няма да се случи" продължи той. 

Снимка: Facebook/Getty Images
От лагера на Джошуа очакват цялата ситуация да бъде изяснена в следващите дни. 

"Мисля, че във вторник ще има изявление от лагера на Фюри и всички ще разберем за колко дълго време ще отсъства той. Именно това ще е определящ фактор при решението на ръководния фактор дали да отнеме титлите на Тайсън Фюри", завърши Хърн.