на живо

България с тежко поражение от Аржентина

Момчетата на Пламен Константинов завършиха със загуба презокеанското си турне

worldleague.2015.fivb.com

Мъжкият национален отбор на България по волейбол загуби втората си среща с Аржентина с категоричното 3:0, в отделните геймове 19:25, 19:25, 16:25. Сблъсъкт бе част от мачовете в група С на Световната лига по волейбол. Константинов заложи на титулярния състав, но в хода на срещата, на полето се появиха почти всички бългаски играчи.

Първият гейм започна с леко предимство за тима ни, но домакините бързо наложиха своето темпо на игра и на първото техническо прекъсване водеха с три точки. След добри изяви на Гонсалес и Гауна и няколко грешки на българите, гаучосите набраха солидна преднина и затвориха гейма 25:19.

Втората част не се разви по-различно. След 8:2 на първата техническа пауза, Константинов се опита да освежи играта ни, пускайки на полето разпределителя Любомир Агонцев и центъра Мартин Палийски, но и те не успяха да спрат аржентинците, които увеличиха разликата до 16:5. Последваха отлични действия на Тодор Скримов, които обаче не бяха достатъчни за обрат и домакините взеха и този гейм с познатия резултат 25:19.

Снимка: worldleague.2015.fivb.com

В третия гейм аржентинците отново поведоха с 8:4, а след ас на Уриарте и грешки от българска страна на Мирослав Градинаров, Николай Пенчев и Теодор Тодоров, преднината скочи до 16:13. Съперниците ни спечелиха третата част с категоричното 25:16.

След тази победа те запазиха шансовете си да се класират за финалите на втора дивизия на Световната лига по волейбол, които ще се проведат във Варна.

"Аржентина искаше да спечели заради феновете си и за да се върне в борбата, докато ние вече мислехме за прибирането ни в Европа. Трябва да поправим това. Не искам моите играчи да си мислят, че една победа е достатъчна. Трябва да играем във всеки мач, защото подобно представяне може да разруши цялата работа свършена преди това," заяви Константинов след срещата.

"Първо, поздравления за Аржентина. Днес не бяхме отбор. Всъщност ми е много трудно да намеря какво да кажа след загуба като тази," допълни капитанът на българите Андрей Жеков.