на живо

Григор Димитров загуби финала в Стокхолм (ОБНОВЕНА С ВИДЕО)

Той отстъпи със 7:5, 4:6 и 4:6 на Томаш Бердих

atpworldtour.com

Григор Димитров загуби финала на тенис турнира в Стокхолм. Първата ни ракета отстъпи на Томаш Бердих със 7:5, 4:6 и 4:6. 

Григор спечели със 7:5 гейма първия сет. Той губеше с 3:5, но успя да спечели четири поредни гейма, осигурявайки си аванс в резултата. Във втората част, обаче Бердих продължи да поддържа високо ниво на игра и успя да пробие още в самото начало сервиса  на десетия в света Димитров. Чехът задържа преднината си и затвори частта с 6:4, вкарвайки мача в решителен трети сет.

В последната част сценарият се повтори. Димитров беше пробит на старта и отново загуби сета с 4:6 гейма. Така той не успя да защити титлата си от миналата година и намали шансовете си за класиране на финалния Мастърс в Лондон. Най-добрият български тенисист остана на 11-о място в световната ранглиста за сезона.

"Поздравления за победата, Томаш. Игра много добре и заслужи трофея. Не знам вече колко пъти сме играли, но винаги е в три сета. Надявам се това да се промени за предстоящите ни срещи. Никога не е лесно да загубиш финален мач. Губя едва за втори път мач за титла и няма да се оставя на разочарованието. Седмицата беше страхотна. Всеки път, когато идвам тук, се чувствам като у дома си. Надявам се, че следващата година ще дойда отново и тогава ще спечеля титлата", каза Димитров на церемонията по награждаването.

Бердих не скри колко е щастлив след триумфа си в Стокхолм:

"Благодаря за добрите думи. Получи се страхотна битка. Всеки път, когато играем с теб, е така. Мисля, че това беше най-добрият мач в надпреварата, но само един може да спечели и
днес аз съм този щастливец. Пожелавам ти най-доброто до края на сезона", каза чехът.

Следващата седмица Григор Димитров ще участва на турнира в Базел, където ще срещне Александър Зверев (Германия).

 

 

Тагове:

@