на живо

Бездомните фенове в Мадрид ще гледат финала в храм (ВИДЕО)

Отец Анхел ще се погрижи за всички фенове, които нямат къде да гледат мача

Enex

Стотици бездомни хора в Мадрид получиха изненада от отец Анхел - дългогодишен служител на църквата "Свети Антон" в Мадрид. Той реши да се погрижи за всички фенове на футбола в испанската столица, които нямат възможност да наблюдават пряко финалната битка в Шампионската лига между Реал и Атлетико.

Снимка: Enex

Свещеникът постави плазма в храма и обяви, че всеки, който иска да изживее емоцията от стадион "Сан Сиро", е добре дошъл.

"Всеки човек на тази земя има право да гледа този финал, да изпита удоволствието от играта на любимците си. Някои могат да си позволят да бъдат на стадиона. Други ще се насладят на мача у дома, заобиколени със семейство и приятели. Има обаче и такива, за които е добре да се погрижим и да им помогнем да не останат самотни и тъжни в събота вечер", заяви отец Анхел, цитиран от "Ройтерс". 

Снимка: Enex

Свещеникът е изпратил писма и до Реал, и до Атлетико, адресирани до президентите на двата гранда - Флорентино Перес и Енрике Сересо. Молбата му е, който и да се завърне в Мадрид като победител, да намери време да се отбие до църквата и да изложи трофея поне за час, за да могат да му се порадват и онези, които често остават невидими за обществото в забързаното ни ежедневие.