на живо

Безобразна България каза "чао" на Евро 2016

Националите загубиха от Норвегия с 0:1

България претърпя нова загуба в европейските квалификации за Евро 2016. След изключително слаби 90 минути на националния стадион Васил Левски, националите отстъпиха на Норвегия с 0:1 и се сбогуваха с шансовете за класиране на форума.

Мачът беше лишен от футболни достойнства, а идеята в играта на българите отсъстваше изцяло. След вяло първо полувреме, развръзката дойде с началото на втората част. В 56-ата минута Манолев извърши фаул в половината на България. Йохансен центрира технично, а Миланов изпусна Форен зад гърба си, който отблизо прати топката в мрежата на Митрев за 0:1 и попари трибуните.

Така трето поредно европейско първенство ще бъде без участието на България, а общо шести голям форум ще бъде пропуснат от "лъвовете". В другите мачове от нашата група Азербайджан и Хърватия завършиха 0:0, а Италия победи Малта с 1:0. В класирането води "Скуадра Адзура" с 15 точки. С една по-малко на второто място има Хърватия, а Норвегия е с 13 на третата позиция. България е на четвърто място с 8 точки.

В неделя националите ни гостуват в Палермо на Италия.

 

Тагове: