на живо

Георги Иванов: Селекцията в Левски е отворен процес, но вече няма пари

БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Селекцията е отворен процес в Левски и може да се очаква нов играч до края на трансферния прозолец, но пари за това вече няма, обяви спортният директор Георги Иванов в предаването Зона Спорт. Той е категоречен, че „сините” няма как да са в топ-форма от първия мач през сезона.

„Срещу Локомотив Пд сме разочаровани сме от резултата, не и от играта. Доволни сме от динамиката. Не мога да кажа, че има футболист, който да не се е раздал. Това, че изравнихме, след като получихме гол в края, в голяма степен показва, че имаме характер“, каза Иванов.

Директорът добави, че последното попълнение Антонио Аниете е бил препоръчан на клуба още в края на месец май. Елин Топузаков го е наблюдавал на живо, а преговорите са се проточили заради колебение у играча дали да продължи кариерата си в България.

„Ние не можем да си позволим по-скъпи играчи от това, което може да предложим. Селекцията в Левски е отворен процес, но за момента това са футболистите. Не останаха вече пари. До паузата, това са играчите. Ние разполагаме с бюджет, реален за България. Мисля, че даваме заплати, които са нормални за нашите стандарти. Естествено е, че е имало такива, които са ни отказали. Мисля, че играчите в Левски са с качества. Бюджетът е намален, но нещата са спокойни. Играчите са получили, каквото им се дължи. Не мога да говоря за конкретни суми. Ние работим в рамките на бюджета, зададен от собственика. Ние сме в параметрите. Няма да сравнявам какво е било преди. Гледам настоящето. Проблеми има навсякъде. Мисля, че трябва да положим основа, от която да тръгнем“, коментира Иванов.

Снимка: БГНЕС

 

Директорът обави, че се е стигнало до вратарска криза в Левски заради желанието на юношата Стивън Петков да играе в Лудогорец. Михаил Иванов пък ден след като му е била забавена заплатата, по реда на Кодекса на труда е изпратил уведомление, че разтрогва договора си. Горан Блажевич е нямал желание да си намали заплатата, Пламен Илиев е контузен, а Сашо Любенов е с юношите.

„Много е трудно в клуб като Левски, който гони резултати, да развиваш юноши. За да се наложат те са нужни поне 2-3 години, за да се адаптират. Левски обръща достатъчно внимание в школата. Инвестираме много в юношите. И искам да поясня нещо, че след като един юноша е влязъл в първия тим, вече не е юноша и той трябва да се конкурира с останалите играчи. Не може да ги пускаме неподготвени. За жалост те не са готови. С тях трябва да се работи постепенно. Те имат крехка психика, невъзмъжали са. Ако ги хвърлим и загубят в 2 или 3 мача, след това ще ги съсипем“, каза Георги Иванов.

Снимка: БГНЕС

Той коментира, че предстоящото дерби с ЦСКА ще бъде различно от тези от миналия сезон, когато Левски записа 4 загуби.

„Ние сме готови за реванш срещу ЦСКА. Не мога да кажа по какъв начин ще играем. Мога да гарантирам, че футболистите ще излязат за победа.ЦСКА също търси стила си. Те също имат много нови. Когато играят Левски и ЦСКА никой няма предимство. Аниете ще бъде картотекиран за мача. Абсолютно нямам притеснения преди дербито. Вярвам в отбора. Няма по-хубави мачове от тези срещу ЦСКА. Аз винаги съм изпитвал удоволствие от тях. В такива мачове един играч трябва първо да докаже себе си, да защити клуба и след това да мисли за премии. Този мач ще е различен от миналите четири. Не трябва да мислим за миналото. Когато аз играех, за 7-8 години, ЦСКА имаше сигурна една, или две победи“.

Относно треньора той заяви:

„Не е тайна, че исках българин за треньор, но щом не се е получило, значи Мурсия е най-добрият вариант. Налага нова методика. Надявам се и резултатите да бъдат добри. Той иска повече докосвания, подавания, той ще вкара доста нови неща и това ще бъде в положителен аспект. За първи път се срещнах с Мурсия в Мадрид и той знаеше всичко за състава. Във футбола има технологично време, в което един отбор се сработва. Мисля, че тези играчи, които ние имаме, трябва да се адаптират към един нов стил на игра. Още не е започнало първенството, а вие говорите за смяна на треньора, аз няма да допусна напрежение в клуба, дошло от медиите“.

 

Тагове:

@