на живо

Битката на шампионите пряко по RING от 19:30 часа

Селтик посреща Лестър в Глазгоу

Селтик и Лестър излизат днес за първото си участие в тазгодишното издание на един от най-престижните летни турнири - "Интернешънъл чемпиънс къп". Мачът на "Селтик Парк" в Глазгоу ще бъде предаван пряко по RING от 19:30 часа, както и онлайн на Voyo.bg.

Лестър предизвика огромен интерес към себе си, след като направи феноменален сезон в Англия и спечели титлата във Висшата лига. Това ще първо участие за "лисиците" в турнира.

Снимка: Getty Images

Селтик назначи Брендан Роджърс, който ще се надява на силно представяне на тима, след като на шотландците им бе доста трудно да отстранят аматьорския Линкълн (Гибралтар) във втория предварителен кръг на Шампионска лига.

Голяма част от звездите на "детелините" ще получат почивка срещу "лисиците", за да се възстановят навреме за Астана на Станимир Стоилов, който е следващият им съперник по пътя към групите на най-комерсиалния футболен турнир.

Снимка: Getty Images

Тимът на Клаудио Раниери започна с успех предсезонната си подготовка. Лестър победи с 2:1 Оксфорд, а с добри изяви се отличи привлеченият от ЦСКА (Москва) Ахмед Муса.

Шампионът на Англия обаче се раздели с един от най-добрите си играчи - Нголо Канте, който премина в Челси.

Снимка: Getty Images

Но пък добрата новина за Лестър е, че капитанът Уес Морган, както и Джейми Варди остават на "Кинг Пауър Стейдиъм". Все още не е ясно какво решение ще вземе алжирската звезда на тима - Риад Марез.