на живо

Юсейн Болт фучи с мотор в Лондон

Олимпийският шампион ще поставя нови рекорди на пистата

Юсейн Болт доказа, че е най-бързият човек на планетата, но това не е всичко, на което е способен. Ямайският спринтьор ще опита да постави още няколко рекорда, този път на (мото) пистата.

Първият с "трипъл-трипъл" от олимпийски титли бе заснет по време на урока си по каране на мотор в Лондон. Болт посети английската столица след феноменалното си представяне на игрите в Рио де Жанейро, където спечели за трети пореден път титлите на 100 м, 200 м и 4 по 100 м.

30-годишният спринтьор стоеше стабилно на превозното средство, докато слаломираше между поставените конуси. Максималната скорост, която може да развие с мотора "Хонда", е 180 км/ч - четири пъти повече, отколкото спринтьорът "вдига" с шпайкове на краката си. Изчислено е, че върховата скорост на Болт е близо 12 м/с, или около 43 км/ч.

Спонсорите и треньорите на Юсейн нямаше как да му позволят приключението на две колела преди олимпиадата. Но сега, след като записа завинаги името си в историята на леката атлетика, ямаецът може да се отдаде на адреналина и вятъра в косите.