на живо

Боримиров: Допуснахме необяснимо много грешки

Не бяхме добре физически, заключи спортният директор на "Левски"

Lap.bg

Спортният директор на "Левски" Даниел Боримиров заяви след тазвечершната загуба от "Хайдук" с 1:2, че е останал резочарован от големия брой грешки, които играчите на "сините" допуснаха, особено след като поведоха с 1:0.

“Хванаха ни на контраатаки, което за мен е необяснимо. След 1:0 пък допуснахме грешки, които също са необясними. Видяхме сериозни грешки и при първия, и при втория гол. Не ми хареса играта ни и определено ме притеснява физическото състояние на отбора. Имаме обаче футболисти, които се включиха по-късно в подготовката. Не е някакво оправдание, а факт”, каза Боримиров.

“След като Хайдук ни победи два пъти, значи е по-добър от нас в момента, най-вече физически. Остават ни първенството и Купата на България, така че ще трябва да работим здраво в тренировъчния процес, за да бъдем във форма. На всеки му е нужно време и може би за някои от футболистите ще има двуразови тренировки. Това е пътят. Да се играе пред празни трибуни, не е приятно и се надявам да ни бъде за последен път”.

"Ще кажа грешките на треньорите, не пред вас. Не мисля, че селекцията е закъсняла. Като свърши първенството, трябваше да участваме в първия кръг и нямахме време за подготовка. Времето за подготовка е 6 седмици, а при нас трябваше да се прави компромисен вариант и виждаме, че някъде грешим."

"Ние поуките ще ги извлечем, не искам да анализирам сега. Първо искам да поспя, да изгледам мача и после ще анализираме. Една от грешките ни беше, че не поставихме от самото начало Хайдук под напрежение, необяснимо за мен защо."

"Ще гоним всичко оттук-нататък, пред нас няма други алтернативи. По-важно за мен е физически да сме на познатото ниво. Трудно е, когато губиш у дома. Нека преспим всички и ще анализираме тогава.", завърши Боримиров.

Тагове: