на живо

Реал отново в София - 35 години по-късно

Драконовски мерки за сигурност около пристигането на "кралете"

EPA

Отборът на Реал кацна на летище София след 13.00 часа за мача си с Лудогорец в сряда от групите на Шампионска лига. Кралският клуб идва за втори път в София след 35 години. През сезон 1979-1980 г. „кралете” играят срещу Левски в първия кръг от Турнира за купата на Европейските шампиони (сегашната Шампионска лига – бел.ред.).

Поради мерки за сигурност районът бе отцепен, а футболистите на „белите” най-вероятно ще бъдат изведени с автобус от аерогарата, в който ще се качат още на пистата. Той ще бъде ескортиран от полиция до хотел в центъра на София, където ще бъдат настанени играчите и ръководството на Реал.

По-късно тази вечер „белите" ще проведат и официалната си тренировка на стадион „Васил Левски” преди мача с Лудогорец утре вечер.

А така изглежда тренировката им в Испания на 29 септември.

Институцията Реал Мадрид

Най-известният, най-успешният и най-богатият футболен клуб в света. Това е десеткратният европейски шампион Реал Мадрид. През май 2014 списание „Форбс" го оцени на 2 млрд. 440 мил. евро, без да взима предвид пазарната стойност на футболистите от първия отбор. Тя приближава милиард евро, като само през изминалото лято ръководството на „белите" похарчи 105 милиона за привличането на колумбиеца Хамес Родригес и германеца Тони Кроос.

Годишният бюджет на Реал Мадрид е 515 мил. евро - 86 пъти по-голям от този на Лудогорец, който е  6 милиона.

Испанският тим е съставен от класни футболисти, но с най-голямо нетърпение феновете очакват пристигането на суперзвездата Кристиано Роналдо. Той е третият носител на най-ценното индивидуално футболно отличие - златната топка, след бразилеца Роналдиньо и французина Зидан. През новия сезон оцененият на близо 150 милиона евро ще опита да подобри собствените си рекорди за отбелязани голове. В първите си девет мача за кампанията португалецът вкара 13 попадения, разписвайки се във всеки един от последните шест мача на Реал.  

Снимка: EPA


Любопитно е, че „белите" ще покажат резервния си изцяло черен екип за първи път в утрешния двубой срещу Лудогорец, Роналдо и неговите съотборници ще излязат на стадион „Васил Левски" с изобразените на своите фланелки два дракона, които символизират силата и мъдростта на легендарния клуб.

По-късно следобед у нас ще пристигне и втори самолет с останалата част от делегацията на Реал Мадрид, в която ще са и всички официални гости. Те ще отседнат в различен хотел от този, в който ще останат футболистите. 

Междувременно Карим Бензема анонсира утрешния мач в профила си във „Фейсбук”.


Мачът между Лудогорец и Реал ще бъде излъчен утре от 21.45 часа пряко по bTV Action. Най-важното от мачовете от Шампионска лига пряко и онлайн на btvnews.bg - в канала Champions TV!