на живо

Легенда на Реал: "Лудогорец ще е труден съперник."

Емилио Бутрагеньо се изказа ласкаво за родния шампион

Getty Images/Guliver Photos

Един от директорите в ръководството на Реал (Мадрид), Емилио Бутрагеньо, показа сериозно уважение към Лудогорец. Легендарният футболист на десеткратния европейски клубен шампион присъства на жребия за груповата фаза на Шампионска Лига в Монако и коментира съперниците на тима във втора група.

Бутрагеньо заяви, че Лудогорец ще бъде труден съперник, а също така показа и добри познания за състоянието и развитието на тима от Разград в последните години.

"Лудогорец е един клуб, който е роден само преди няколко години. Той постигна много успехи в своя шампионат и достигна до груповата фаза след драматично изпълнение на дузпи. Ще бъде един труден съперник".

Бутрагеньо даде мнението си и за останалите два отбора в групата - Базел и Ливърпул.

"Аз очаквах, че нашата група ще бъде лесна, но в Шампионската лига нито един мач не е лесен. Ливърпул - това е историческо завръщане на клуба в това голямо състезание. Това е един голям клуб, с изключителен стадион, един от храмовете на футбола - Анфийлд. Подкрепата на тяхната публика е изключителна, това е един много опасен съперник. Базел от своя страна много прогресира".

Реал (Мадрид) ще гостува в София на 1 октомври, а ответният мач на "Сантяго Бернабеу" е на 9 декември.