на живо

Лудогорец излиза срещу Базел в най-важния си мач за сезона

Българският отбор има златен шанс за реванш

Отборът на Базел тренира снощи на Националния стадион.
БГНЕС

Тази вечер в 21:45 Лудогорец излиза срещу Базел в най-важния си мач до момента. Българският отбор има златен шанс за реванш срещу тима, който му се изпречи на пътя към групите на Шампионската лига миналата година.

На стадион „Васил Левски” се очаква да отидат около 35 000 зрители, които да подкрепят „орлите”. Разградчани ще излязат без страх, защото няма какво да губят, а добрите мачове срещу грандовете Реал (Мадрид) и Ливърпул може да донесат единствено още повече увереност на Георги Дерменджиев и неговите състезатели, както и да свалят напрежението от тях.

Базел пристига в България със самочувствие след победата над Ливърпул с 1:0. Отборът от Швейцария изглежда мотивиран, никой от щаба не мисли за подценяване и се очаква тимът да подходи отговорно към срещата с Лудогорец. Швейцарският шампион обаче няма да може да разчита на голмайстора си и капитан Марко Щрелер, който е контузен.

Треньорът на Базел Пауло Соуса призна класата на Лудогорец преди двубоя между двата тима от Шампионската лига. Според специалиста е наистина впечатляващо, че броени години след създаването на клуба той влиза в групите на най-престижния европейски клубен турнир. Защитникът на швейцарците Иван Иванов заяви при пристигането на отбора в София, че за тима от Разград е най-добре да си гледа вътрешното първенство и да забрави за болните си амбиции за второто място в групата.

Пауло Соуса.
Снимка: БГНЕС


Георги Дерменджиев трябва да реши кой ще партнира на Козмин Моци в сърцето на отбраната, като изборът ще бъде между Георги Терзиев и Александър Александров. Не е на 100% сигурно дали Христо Златински ще започне като титуляр, въпреки че тренира наравно със съотборниците си. В края на миналата седмица той претърпя катастрофа, при която пострада леко и бременната му съпруга. Други промени в състава не се очакват.

Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов заяви в навечерието на срещата с Базел, че тимът не е обречен и има шанс за победа. Според национала българските шампиони не се притесняват от нищо и ще играят разумно.

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев се изказа оптимистично преди мача. „Винаги е по-лесно, когато не си в ролята на фаворит и не очакват от теб задължителна победа. Така добрата игра изненадва и радва публиката. Дано успеем да вземем нещо от мача", заяви той.

Националът Йордан Минев е бил предупреден от треньорския щаб да внимава със своите действия по време на мача с Базел. Той има два жълти картона от началото на груповата фаза - срещу Ливърпул и Реал (Мадрид), и при официално предупреждение срещу швейцарците ще бъде наказан за реванша на „Санкт Якоб Парк", който е на 4 ноември.

Преди тази среща Лудогорец няма точка и е на последното четвърто място в Група „В”. При победа за „орлите”, интригата в групата ще се заплете. Довечера на "Анфийлд" се играе и дербито Ливърпул-Реал. Белият балет изглежда сигурен за първото място, но второто е свободно, и всички останали отбори имат шанс да се преборят за него.

Германецът Дениз Айтекин ще ръководи двубоя на ст. "Васил Левски" тази вечер. Помощници на Айтекин ще бъдат Гуидо Клеве и Маркус Хьокер.

Вероятни състави:

Лудогорец: Вл. Стоянов, Й. Минев, Моци, Г. Терзиев, Кайсара, Ешпиньо, Дяков, Абало, Марселиньо, М. Александров, Безяк.

Базел: Вацлик, Алиджи, Сухи, Джака, Ф. Деген, Хамуди, Серей Дие, Ф. Фрай, Д. Гонсалес, Гаши, Емболо.

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с футболната среща Лудогорец-Базел, съобщиха от пресцентъра на МВР. В самото спортно съоръжение опазването на реда е поето от частна охранителна фирма. Ангажимент на столичната полицията е само охраната на феновете на гостуващия отбор.

За обществения ред в зоната около стадиона са ангажирани около 300 от служителите на МВР, а по цялата територия на София за гарантиране на реда ще се грижат около 450 униформени. В района на храм-паметника „Св. Александър Невски” ще бъде обособена зона, където ще могат да паркират привържениците на гостуващия отбор, след пристигането им в София. За да бъде избегнато струпване на входовете, вратите на стадиона ще бъдат отворени в 19,30 ч.

Транспортът в София ще работи с удължено време заради мача. До 1 ч на 23 октомври ще работят следните линии: тролей - 2, трамвайни линии - 10, 12 и 18, метрото, както и автобусните линии - 76, 94, 280 и 604.

Всичко най-важно от мачовете ще можете да гледате на живо на btvnews.bg и ChampionsTV. Онлайн предаването е всеки вторник и сряда, когато са и мачовете от Шампионска лига по bTV Action и Ring, както и на Voyo, до края на 2014 година.

Останалите двубои тази вечер са:

Галатасарай - Борусия Д

Леверкузен - Зенит

Атлетико М - Малмьо

Андерлехт - Арсенал

Олимпиакос - Ювентус

Монако - Бенфика