на живо

Чандъров пред bTV: Няма да позволя лумпени да ме управляват

Подарявам акциите на феновете, които милеят за "Ботев", потвърди собственикът на "канарчетата"

Собственикът на "Ботев" Пловдив Румен Чандъров потвърди пред bTV, че се отказва от акциите си в клуба и ще ги подари на феновете. Той е силно афектиран от случилото се при първото занимание на новия треньор Николай Митов и това е породило внезапното му решение. 

„Подарявам акциите си на групата фенове, които милеят за „Ботев. Няма какво да говоря с тях. Това са ненормални работи. Те искат да кадруват, да управляват, аз нямам нищо против, но без мен.

„Явно са свикнали да казват кой да идва треньор и кой да си тръгва. Минавало е през годините и сега си мислят, че това е най-нормалното нещо, но аз не мога да влезна в тяхната кожа. Те направиха нещо, което е много грозно. Държат се като „хейтъри” – как клубът не е на Чандъров, а на феновете на „Ботев”.

Бизнесменът няма да промени решението си: "След като са го направили веднъж, ще го направят пак – след два, три или десет кръга. Нямам очи да кажа на треньор да дойде да работи, защото ще каже: ама те феновете дали разрешават?". 

"Не мога да позволя някой да определя треньора – това е моята роля. Не мога да позволя група фенове – „лумпени” и „хейтъри” да ме управляват", заяви категорично Чандъров.