на живо

"Черно море" се провали и срещу "Етър"

"Моряците" завършиха 0:0 с "болярите"

Lap.bg

"Черно море" и "Етър" не излъчиха победител в мач от 10-я кръг на Първа лига. Така негативната серия за "моряците" продължава и след оставката на Георги Иванов-Гонзо, като варненци вече четвърти мач в първенството не познават вкуса на победата.

Двата отбора изиграха интересно първо полувреме, но много трудно създаваха чисти голови положения. Първата сериозна ситуация бе за домакините още в първата минута, когато Орлин Старокин стреля много опасно от около 25 метра, но топката излезе в аут. 

В 23-та минута бе най-чистото положение за "Черно море" преди почивката. След центриране Георги Божилов свали с глава топката към Георги Илиев, но капитанът на домакините стреля слабо от около десетина метра и вратарят на "Етър" Христо Иванов улови топката. Гостите се отчетоха през първото полувреме с два силни, но неточни удара от дистанция и неточен изстрел с глава на Самб Бадара.

През второто полувреме двата отбора отново не успяваха да създадат чисти голови ситуации. 

В 67-та минута гостите можеха да отбележат гол. След центриране на Александър Александров топката достигна до Румен Руменов, който стреля с глава, но неточно. 

В 80-та минута Атанас Зехиров имаше възможност да вкара за домакините, но стреля много неточно от чиста позиция. 

В 84-та минута гостите имаха претенции за дузпа за нарушение на Илиас Хасани срещу Румен Руменов, но според съдията фаул нямаше. 

Така "Черно море" остава на шесто място в Първа лига с актив от 15 точки, докато "Етър" заема деветата позиция с 11.