на живо

Чочев и компания срещу палача на Ювентус

Гледайте Удинезе – Палермо от 21:45 часа пряко по RING.BG

Getty Images

Удинезе домакинства на Палермо в един от седемте късни неделни мача от втория кръг на Серия „А”. „Фриуланите” навлизат в двубоя със самочувствие, тъй като на откриването победиха шампиона Ювентус с 1:0.

Тимът на Стефано Колантуоно впечатли с отличната си игра в защита и сега отново ще се опита да запази мрежата си суха. Все още обаче не сме видели на какво е способна атаката на „зебрите”. Срещу Ювентус тя бе ефективна, същото може да се каже и за представянето ѝ в мача с Новара за Купата на Италия, спечелен с 3:1. Тогава голмайстори за „черно-белите” бяха Гилерме, Сирил Теро и Еденилсон.

Днес нападателите на тима от Удине за пръв път ще се изправят срещу отбор, който се защитава отлично и играе на контраатака. Момчетата на Стефано Колантуоно ще се сблъскат с едно свое копие – Палермо.

В първия кръг сицилианците надиграха Дженоа на своя „Ренцо Барбера”, но трябваше да чакат до самия край на срещата, за да отбележат гол. В герой за Палермо се превърна Абделхамид Ел Каоутари.

Снимка: Getty Images

Сблъсъците между тези два тима винаги са били интересни. Статистиката показва, че в последните 10 години те са изиграли 18 мача помежду си, като Удинезе и Палермо имат по 6 победи, а също толкова пъти срещите са завършили без победител.

През месец ноември миналата година „розово-черните” стигнаха само до 1:1 срещу Удинезе у дома. Тогава „зебрите” поведоха още в 5-тата минута чрез Сирил Теро, но Пауло Дибала изравни от дузпа.

В ответния мач, през месец април, Палермо разби Удинезе с 3:1 в един от най-силните мачове на Ивайло Чочев с екипа на „орлите”. Българският национал се отчете с гол и асистенция.

Очаква ни вълнуващ мач между два равностойни отбора. Студиото преди Удинезе – Палермо започва в 21:00 часа, а самата среща е с начален час 21:45. Може да я проследите пряко по RING.BG.

Наставникът на Удинезе Стефано Колантуоно няма кадрови проблеми преди мача. Палермо пък няма да може да разчита единствено на Францеско Болцони, който ще бъде извън терените още дълго време.

Предполагаемите стартови състави на двата тима:

Удинезе (3-5-2): Карнезис, Ерто, Данило, Пирис, Еденилсон, Баду, Итура, Фернандес, Али Аднан, Теро, Ди Натале

Палермо (3-5-2): Сорентино, Витиело, Гонзалес, Ел Каоутари, Рисполи, Ригони, Яяло, Чочев, Лазаар, Васкес, Куайсон