на живо

ЦСКА плаща десетки милиони, за да се бори с Лудогорец

Вижте какви са разходите на "червените" за 2014 година

БГНЕС

ЦСКА продължава да е лидер в класирането на "А Група", но цената, която ръководството на "червените" плаща, за да участва в битката с Лудогорец, не е никак малка. Това разкри изпълнителният директор на "армейците" Александър Тодоров.

Той заяви, че през 2014 година разходите на "червените" възлизат на впечатляващата сума от 15 милиона лева, а всеки месец клубът изплаща близо 400 хиляди лева на всичките си служители.

Годишните възнаграждения са близо 5 милиона лева, а това поставя ЦСКА редом до Лудогорец като най-платежоспособните клубове в родния футбол.

"През 2014 г. ни беше много трудно, но сега понамаляха задълженията. ЦСКА е един от сравнително редовните платци на заплати в българското първенство, а заплатите в клуба са сред най-високите. Те са между 350-400 хиляди лева на месец.", заяви Тодоров.

Той също така отрече информациите, че клубът трябва да продаде на всяка цена звездите си Буш, Силва и Кукоч, именно поради големите разходи, които образуват сериозна дупка в бюджета за 2015."

"Не искаме да правим трансфери на всяка цена. Няма нищо вярно в това, че ще продадем Сержиу Буш срещу каквато и да било сума. За Тони Силва няма нищо конкретно. Има само интерес от страна на Бешикташ, но няма официално запитване или оферта. Имаме около 2 милиона лева приходи от трансфери за 2014 г. Явно се справяме по някакъв начин и без трансфери"