на живо

Дербито на Манчестър се пренася в Китай

RING и VOYO.BG ще ви покажат първия „английски“ сблъсък на Жозе Моуриньо и Хосеп Гуардиола

Престижният летен футболен турнир „Интернешънъл чемпиънс къп“ продължава с интригуващ изцяло английски сблъсък. Дербито на Манчестър между Юнайтед и Сити за първи път напуска територията на Острова.

Арена на дългоочакваната среща ще бъде националният стадион в Пекин, по-известен като „Птиче гнездо“. Впечатляващото съоръжение е с капацитет 80 000 зрители и със сигурност феновете на двата тима в Китай ще заемат голяма част от местата по трибуните, за да гледат своите любимци.

Почитателите на футбола в източната държава вече наблюдаваха една среща от мини турнира там. Жозе Моуриньо дебютира начело на Манчестър Юнайтед в турнира „Интернешънъл чемпиънс къп“ със загуба. „Червените дяволи“ бяха сразени от Борусия (Дортмунд) с 1:4. Единственото попадение в срещата за английския тим отбеляза новото попълнение Хенрик Мхитарян. Той и котдивоарският централен защитник Ерик Баи попаднаха в стартовия състав на Спецалния. Другото ново попълнение в тима – Златан Ибрахимович, не пътува с отбора за Китай.

Снимка: manutd.com

Моуриньо използва голяма част от резервите си. Само трима от футболистите на „червените дяволи“ изиграха пълни 90 минути – Баи, Шоу и Мата.

Очаква се мениджърът на Юнайтед да им даде почивка в днешното дерби, тъй като самият Моуриньо се оплака от високата влажност на въздуха в Китай, която пречи на доброто представяне на възпитаниците му. В интервю преди двубоя срещу Сити, Специалния заяви, че единствената му цел е играчите да са здрави.

Днешната среща ще бъде първи мач от турнира за Манчестър Сити. „Сините“ изиграха една проверка преди пристигането си в Китай. Новият мениджър на тима Хосеп Гуардиола дебютира със загуба 0:1 срещу бившия си отбор Байерн (Мюнхен).

Снимка: Facebook

От новите попълнения в срещата се включи единствено полузащитникът Александър Зинченко. Илкай Гюндоган все още се възстановява от операция на коляното, а Нолито и австралийският футболист Аарън Мой нямат достатъчно тренировъчна практика със съотборниците си. В Китай „сините“ са без Кевин Де Бройне, Елайким Мангала и Бакари Саня, но със звездите си Серхио Агуейро, Джо Хард, Давид Силва и Рахийм Стърлинг.

Мачът ще е първи в „английското“ съперничество на Жозе Моуриньо и Хосеп Гуардиола. Двамата дирижираха 16 мача от испанското „Ел класико“ – срещите между Реал (Мадрид) и Барселона. Докато беше начело на „каталунците“, Гуардиола спечели 8 от мачовете, между които е и победата с 5:0 над „вечния враг“ през 2010 г. Специалния има само 3 успеха на своята сметка. Останалите 5 мача завършиха наравно.

Феновете на Юнайтед обаче не трябва да униват, тъй като статистиката от сблъсъците между манчестърските отбори е на тяхна страна. След 171 срещи, Юнайтед имат 71 победи, а в последните си три мача срещу Сити записаха два успеха и едно равенство.

Срещата Манчестър Сити – Манчестър Юнайтед от турнира „Интернешънъл чемпиънс къп“ гледайте днес (25 юли) от 14:30 ч. пряко по телевизия RING и на интернет платформата VOYO.BG.