на живо

Дисциплинарната комисия на БФС се произнесе

Глоба за ЦСКА, един мач наказание за Петър Хубчев

Дисциплинарната комисия към БФС санкционира ЦСКА с 4000 лева. Половината от глобата е заради нерегламентирано използване на пиротехнически изделия в мача срещу Литекс, загубен с 0-2, а останалите две хиляди са за хвърлени предмети по терена.
На ЦСКА ще се наложи и да възстановява щетите на „Градския стадион“ в Ловеч.

Треньорът на Берое Петър Хубчев няма да води отбора си срещу ЦСКА в петък. Той бе наказан за един мач, след като бе изгонен от съдията по време на двубоя с Лудогорец.

Ето всички решения на Дисципа:

27-ми кръг“А” група

 

 

 

С предупреждения –

18 състезатели

 

 

 

Със спиране от състезателни права

ССП

лв.

Янко Петров Сандански

ПФК „Локомотив” Пловдив

2

1000

Борис Петров Галчев

ПФК „ЦСКА” София

1

1500

ПО ДОКЛАД

            За навлизане на публика, на основание чл.37, ал.1, т.1, б.В и във връзка с чл.6 ДК наказва ПФК „Локомотив” Пловдив с предупреждение за лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 1000 лв.

            За оспорване на съдийско решение, на основаниечл.34, ал.1, т.3 ДК наказва Петър Кънчев Хубчев – ст.треньор на ПФК "Берое"Стара Загора с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лв. 

            За самоволно навлизане на терена, на основание чл.34, ал.1, т.5 ДК наказва Тихомир Тенев – домакин на ПФК "Берое"Стара Загора с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и във връзка с ал.2 глоба в размер на 250 лв. 

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК"ЦСКА" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А–предложение 2 от ДП - ДК наказва ПФК"ЦСКА"София симуществена санкция в размер на 2000 лева.

ДК задължава ПФК „ЦСКА” гр. София да възстанови щетите на „Градски стадион” гр. Литекс съобразно чл.38, ал.1 от ДП.