на живо

Екзекуторът на Джокович чака Григор или Гаске на осминафинал

Денис Истомин победи Пабло Карено Буста в петсетов мач в Мелбърн

Getty Images

117-ия в световната ранглиста ранглиста - узбекът Денис Истомин, продължава с отличното си представяне на Откритото първенство на Австралия. След като детронира миналогодишния шампион и носител на 12 титли от Големия шлем - Новак Джокович, участващият с уайлд кард тенисист се справи с Пабло Карено Буста и се класира за осминафинал в турнира.

Узбекът и поставеният под номер 30 в основната схема испанец изиграха пет сета, а Истомин се наложи с 6:4, 4:6, 6:4, 4:6, 6:2. 

Този успех със сигурност ще върне изненадата в турнира между стоте най-добри в света. Това е най-доброто му класиране в кариерата в Мелбърн. До момента той бе стигал само до трети кръг през 2010 и 2014 г.

На осминафинал в турнира той ще срещне победителя в мача между Григор Димитров и французина Ришар Гаске. Двамата ще играят днес (21 януари) около 12:00 ч. на централния корт в Мелбърн.

Българинът и Истомин са се срещали само веднъж до сега. През 2014 г. родният тенисист се наложи над узбека с 6:3, 6:3 на Мастърс турнира в Шанхай.