на живо

Федерацията по Мотоциклетизъм пред закриване?

Председателят на Федерацията Мотоциклетизъм Богдан Николов, обяви че в края на годината придстои закриване на централата, ако държавата не изпалнипоетите ангажимени към спорта. Той заложил собствени имоти и теглил кредит за да обезпечи организацията и провеждането на Гран При на България от световните и европейски шампионати по мотокрос и супермото, след отказа на правителството да изпълни договора си за изплащане на таксите. "Да ви кажа честно се уморих напълно. Имаме през годините редица европейски шампиони, най-добри трасета в света, а сме пред угрозата този спорт от догодина да го няма, както и цялата федерация. Вече няма как да тегля заеми, за да "запушвам" дупките, защото всичко, което имах като имущество, е заложено, а
държавата не помага.

Да мине този сезон и в края на годината ще си кажем "довиждане", защото както е тръгнало нещата няма да се променят", каза Богдан Николов.
От своя страна председателят на организационния комитет на Гран При Румен Петков бе категоричен, че федерацията можа да не получи лиценз догодина.


"Тъжно е за най-успешния спорт в България през последните години, че може да бъде закрит. Десетки пъти бях лъган от това правителство и тревожното е, че младите ни и обещаващи пилоти са пред реалната опасност да не карат за България повече. Ако проблемът съм аз, то нека следващият министър-председател сам да избере шеф на Организационния комитет и да се спаси спортът", заяви Румен Петков.

В неделя комплекс"Долна Митрополия" е домакин стартове от Европейския шампионат по СуперМото и Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм на писта. Състезанието се провежда в памет на Димитър Калчев, дългогодишен председател на Организационния комитет за Grand Prix Bulgaria. Официалните тренировки са в събота, а в неделя стартовете във всички класове, които започват в 10:30 часа.

Тагове: