на живо

Фиорентина разцепи Интер насред Сан Сиро (ВИДЕО)

Отборът на Пауло Соуза разгроми лидера и го изпревари

БГНЕС

Фиорентина победи Интер с 4:1 на Сан Сиро и го измести от първото място в класирането. До момента синьо-черните имаха 100 процентов актив от 5-те изиграни кръга, но това по никакъв начин не трогна гостите им.

Грешка на вратаря Самир Ханданович в третата минута доведе до дузпа в полза на Фиорентина. Слабо овладяване на топката от словенеца го принуди да спъне връхлитащия Никола Калинич. Йосип Иличич вкара от дузпата за 0:1

Интер не успя да се оттърси от шока, а Фиорентина не искаше и да даде възможност на домакините за това. Скоростните атаки на "виола" доведоха до втори гол в 19-та минута. Пробив на Иличич завърши с мощен удар от 20-ина метра. Ханданович изби топката право нагоре и тя тупна пред голлинията, където Никола Калинич изпревари вратаря и я набута за 0:2.

Няколко минути по-късно Калинич получи прекрасно подаване от Маркос Алонсо отляво и вкара трети гол. Това обаче не бе целия кошмар за Интер. В 31-та минута Жоао Миранда получи червен картон, защото задържа излизащия сам срещу вратаря Калинич.

Фиорентина отпусна газта след почивката и Интер върна един гол в 60-та минута. Центриране на Телес от фаул бе засечено от Икарди първо в гредата, а след рикошета - в мрежата. Голът обаче не доведе дори и до наченки на обрат. Фиорентина започна да задържа топката продължително, а съперникът бе безпомощен.

Така четвърт час преди края Йосип Иличич и Никола Калинич комбинираха, за да може хърватският нападател да реализира хеттрик в мача за крайния резултат 1:4.

С него Фиорентина изскочи на първо място в класирането с равни точки с Интер, но със значително по-добра голова разлика.

Ето и най-интересното от мача: