на живо

Футболен туризъм в София

Оказва се, че спортът е само повод за посещението

bTV

Преди предстоящия мач Лудогорец - Базел тази вечер на Националния стадион „Васил Левски” фенове на швейцарския отбор пристигнаха в София.

Близо 400 привърженици на Базел са си купили билети за мача с Лудогорец тази вечер на националния стадион. Една част от тях - около 40 долетяха с официалната делегация на клуба ден преди срещата.

„Досега не съм бил тук. Дойдох, за да видя нещо ново. Нов град, нови хора и нов стадион”, казва Филип.

„Това е една интересна страна, с много интересна култура, а за нас дамите е много атрактивно, защото можем да пазаруваме”, допълва и Грета.

За някои от швейцарците това е първа визита в България. Други са идвали с Базел и при предните гостувания на отбора през 2010 и 2013. Не всеки път очакванията съвпадат с реалността.

„Изненадан съм. Хората са много приятни. Освен това е и много чисто. Може би имах предразсъдъци, че няма да е толкова чисто, но всъщност не е така и много ми харесва”, обяснява Филип.

Оказва се, че футболът е само повод за посещението на този вид туристи. Едва тук някои от тях придобиват първите си впечатления от България. Какви ще бъдат те - зависи изцяло от нас.