на живо

Георги Иванов: Абсурдно е да се взимат точки на Левски! (ВИДЕО)

Гонзо отговори на "наглеца" Стойчо Стоилов

БГНЕС

Спортният директор на Левски Георги Иванов говори пред клубната телевизия за ситуацията при "сините". Освен за новите попълнения и подготовката, той коментира решението на спортно-техническата комисия на БФС да анулира резултатите на изхвърленият от "А" група тим на Литекс.

"Ситуацията е изключително абсурдна. Мачът, който играхме с Литекс бе на 12 декември, а първата комисия се произнесе на 16 декември. Когато има извършено нарушение и се взима решение пет дена след това, кога влиза в сила решението? Решенията, които се взеха за изваждането на Литекс от групите са след края на първенството, така че е абсурдно да се взимат точки на Левски, а и на който и да е отбор, защото са ощетени и Берое, и Локо (Пловдив) и други отбори", каза Иванов.

На обвиненията на спортния директор на ловчанлии Стойчо Стоилов, че при изваждането на Литекс е имало политически натиск, "синият" шеф нарече колегата си "наглец" и добави, че "никой от парламента, нито политик, нито който и да е, е изкарвал отбора си или отбора на Литекс. Футболистите на Литекс бяха изкарани от Стойчо Стоилов, който няма никква длужност в клуба, така че това е самоволно напускане на играчите".

Гонзо коментира и действията, които ще предприемат "сините" в създалата се ситуация: "Ще направим всичко чисто юридически, по законовият път и ще обжалваме пред всички институции. Смятам, че Футболният съюз достатъчно се е дискредитирал и вече и малките деца не вярват, че нещо се прави така както трябва"