на живо

Гол от засада донесе точка на Ботев в дербито на Пловдив

Ботев - Локомотив 1:1 на ст. 'Лазур" в Бургас

Lap.bg

Пловдивските Ботев и Локомотив не се победиха, завършвайки наравно 1:1 в мач от първия кръг на новата Първа професионална лига.

Мачът се игра пред около 9 000 зрители на стадион "Лазур" в Бургас, които създадоха уникална атмосфера. Иначе преди двубоя на два пъти се стигна до сбивания между двете агитки на път за срещата.

Мачът бе равностоен, а Локомотив откри резултата в 67' минута, когато точен беше Дани Кики. Райков се измъкна от отбраната на Ботев и стреля с левия крак, но вратарят Георгиев изби.

Топката обаче попадна в краката на връхлитащия Дани Кики, който отправи удар и след двоен рикошет в крака на Терзиев "черно-белите" ликуваха - 1:0 за Локомотив.

 

Ботев можеше да стигне до бърз изравнителен гол, но Жоао Паоло не съумя да се разпише. Все пак в 75' минута той подаде на Иван Стоянов, а последният прати топката в мрежата зад Пиргов с фалцов удар - 1:1.

Попадението обаче не трябваше да бъде зачетено, тъй като Стоянов се намираше в положение на засада.

 

Така първото дерби на Пловдив в историята на Първа професионална лига завърши с равенство 1:1. Статистиката в съперничеството между Ботев и Локомотив продължава да е изравнена: 103 мача, 29 ремита и по 37 победи.

Съставите

Ботев (Пловдив): Георгиев, Панов, Терзиев, Стенио, Кр. Стоянов,  Юсеин, Бризола,  Жоао Паоло, Неделев, И. Стоянов, Милев

Локомотив (Пловдив): Пиргов,  Крумов, Котев, Везалов, Горанов, Траянов,  Райнов, Камбуров, Марчев, Райков, Умарбаев

Тагове:

@